Gheorghe Hagi:

"Fotbalul românesc are nevoie de președinți și de directori sportivi"

838
4

Fostul căpitan al echipei naționale, Gheorghe Hagi, a declarat, ieri, într-o conferință de presă organizată de AFAN, că fotbalul românesc are nevoie de președinți, de directori sportivi și de șefi de departamente pentru a ajunge lângă țările cu fotbal puternic.

"Sportivul trebuie să se gândească la ce va face după ce se lasă de sport. Trebuie să rămână și să se hotărască ce vrea să devină, fie director sportiv, fie președinte sau șef de departament. Să iubească fotbalul și să facă totul pentru fotbal. Mă bucur că se face și în România un astfel de proiect de formare de specialiști, pentru că numai așa putem ajunge și noi lângă cei mari. Deocamdată suntem departe de ei, dar cred că într-o bună zi vom ajunge acolo. Patronul e patron. Noi avem nevoie de președinți, de directori de marketing, de șefi de departamente. Avem nevoie ca un președinte să știe să îi facă un buget patronului fără ca patronul să piardă bani. Și nu patronul să plătească salariile. Dacă nu ai oameni competitivi la un club, atunci te va costa cum mă costă pe mine la buzunar acum", a spus Gheorghe Hagi, prezent la conferința de presă organizată de Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România pentru promovarea proiectului "E-learning pentru partenerii sociali".
Președintele executiv al AFAN, Dumitru Costin, a declarat că acest proiect, prin platforma elearningafan.ro, oferă la nivel național o alternativă de formare profesională modernă și ajustată nevoilor de formare actuale. Proiectul conține 17 cursuri destinate sportivilor la final de carieră și membrilor de sindicat.
Costin a afirmat că mijlocașul Nicolae Mitea, rămas fără echipă după ce în urmă cu patru ani activa la gruparea olandeză Ajax Amsterdam, ar fi avut nevoie de un consilier personal pentru a-și putea redresa cariera.
"Nicolae Mitea este un exemplu. Era un tânăr în ascensiune care promitea enorm. Până la urmă, i-a lipsit ceea ce noi încercăm să formăm prin acest proiect, adică un specialist în consiliere personală. Dacă specialist în consiliere personală este o pseudovedetă din spațiul public, care își exhibă liniștită desuurile sau decolteurile în paginile ziarelor, atunci s-ar putea să eșuezi înainte de a ajunge la nivelul unde potențialul tău fizic și intelectual te-ar putea duce. Așa că noi vom forma pentru sportul românesc și consilieri personali, care să îi ajute pe sportivi să meargă pe drumul care li se potrivește cel mai bine", a spus președintele AFAN.
De asemenea, Costin a menționat că există un curs și pentru patronii și conducătorii de cluburi.

Comentează știrea

caterinca
23 mai 2012
caterinca

cu hagi asta razi mult cand vorbeste , nu stie deloc sa vorbeasca , nici el nu intelege ce zice uneori:)))

constantean
23 mai 2012
ce tupeu

Ce tupeu ai domnule Gheorghe Hagi. Pai , viitorul a luat de la FRF 400.000 de euro din banii ce se cuveneau mai multor echipe de liga2 , si te plangi atata......poate si-o fi luat nenea Alexandrion , pardon , Paul, ceva sa-si potoleasca setea....

adi mihalica
29 mai 2012
jegule

domnule hagi,din cate stim noi,parintii copiilor de la club,matale erai cam mancat fara peniu,care a reusit sa fure de la alte echipe majoritatea jucatorilor vostri.nu prea esti corect aici fata de staful tau...

adi mihalica
29 mai 2012
jegule

domnule hagi,din cate stim noi,parintii copiilor de la club,matale erai cam mancat fara peniu,care a reusit sa fure de la alte echipe majoritatea jucatorilor vostri.nu prea esti corect aici fata de staful tau...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3798 secunde