X

FRF: Opt cluburi din Superligă se pot transforma în societăți pe acțiuni

865
FRF: Opt cluburi din Superligă se pot transforma în societăți pe acțiuni - razvanburleanusteaua-1699635625.jpg
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, vineri, că regulamentul naţional de licenţiere a fost modificat în şedinţa Comitetului Executiv astfel încât cluburile organizate ca asociaţii non-profit de drept privat să fie obligate să îşi păstreze sediul, stadionul pentru a se transforma în societăţi pe acţiuni.


El a menţionat că în momentul de faţă opt cluburi din Superliga sunt organizate ca asociaţii non-profit de drept privat.


"Opt cluburi din Liga I sunt organizate ca asociaţii non-profit. Aceste cluburi au posibilitatea ca de acum înainte în pauza competiţională să îşi transfere licenţa de Liga I sub anumite condiţii. Una dintre ele este ca noua entitate, care trebuie să fie societate pe acţiuni, trebuie să fie continuatoarea din punct de vedere sportiv. Totodată, noua entitate trebuie să păstreze sediul şi stadionul pe care organizează meciuri. De asemenea dreptul de utilizare a siglei, a denumirii... practic toată această poveste în ceea ce priveşte palmaresul unui club profesionist o vom reglementa în felul acesta. La fel cum noua entitate trebuie să fie nou înfiinţată, avizată de Ministerul Sportului şi să nu fi desfăşurat nicio activitate până la momentul respectiv. Prin această intervenţie în regulament dăm posibilitatea cluburilor care sunt asociaţii non-profit de drept privat să se transforme în societăţi pe acţiuni", a declarat el.


Burleanu a menţionat că o altă modificare a regulamentului de licenţiere prevede ca grupările care doresc licenţa de Liga I să investească cel puţin 7,5% din venituri în centrele de copii şi junior, notează Agerpres.


"Începând de anul viitor, toate cluburile care îşi vor depune dosarele pentru licenţa de Liga I vor trebui să aloce cel puţin 7,5% din veniturile de exploatare totală în centrul de copii şi juniori. În 2022 ne-am aflat la 5%, anul acesta la 6,5%, iar anul viitor la 7,5%", a explicat preşedintele.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4501 secunde