Se anunţă un week-end incendiar

Frige nisipul! Constanţa, gazda Campionatului Mondial de lupte pe plajă

280

Articole de la același autor

Începând de joi, 1 septembrie, şi până duminică, 4 septembrie, plaja Neversea din Constanţa găzduieşte întrecerile Campionatului Mondial de lupte pe plajă destinat tuturor categoriilor de vârstă: cadeţi (U17), juniori (U20) şi seniori.





Pentru a doua oară consecutiv, Federaţia Română de Lupte a primit dreptul de a organiza, în parteneriat cu Ministerul Sportului şi Primăria Constanţa, Mondialele de lupte pe plajă. Astfel, peste 300 de sportivi din 19 ţări s-au aliniat, joi, 1 septembrie, la startul turneului de pe litoral, intrând în lupta pentru medaliile mondiale.





România va fi reprezentată de peste 70 de luptători, la toate categoriile de vârstă (U17, U20, seniori), iar luptători precum Ştefania Priceputu, Cătălina Axente, Ştefan Coman sau constănţeanul Vlad Caraş se pot încorona cu titlul de mondial.

Festivitatea oficială de deschidere va avea loc vineri, 2 septembrie, de la ora 15.30, iar toţi cei prezenţi vor putea dansa pe ritmuri de samba, într-un show incendiar oferit de Willmark Dance Academy. Spectacolul este garantat, iar intrarea - liberă.

„Mă bucur că am reuşit să aducem Campionatul Mondial de lupte pe plajă, din nou, la Constanţa. Participarea numeroasă a sportivilor din toată lumea, precum şi prezenţa lui Nenad Lalovic, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Lupte şi membru al Comitetului Olimpic Internaţional, la acest eveniment reprezintă o dovadă clară că România este recunoscută pe plan internaţional.



Le mulţumesc pe această cale tuturor partenerilor Federaţiei Române de Lupte, Primăriei Municipiului Constanţa şi Ministerul Sportului, pentru tot sprijinul acordat!



Îmi doresc şi sunt convins că luptătorii români vor depăşi obiectivele şi vor obţine medalii numeroase la Beach Wrestling World Championship, mai ales că au publicul de partea lor. Le urez mult succes tuturor participanţilor!”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Răzvan Pîrcălabu, preşedinte al Federaţiei Române de Lupte şi vicepreşedinte UWW Europa.

Primii care intră în luptă sunt cadeţii (U17), România fiind reprezentată de 26 de sportivi, la toate categoriile de greutate.



XXX

Luptele pe plajă reprezintă o disciplină care va intra pe lista sporturilor olimpice începând cu ediţia din anul 2028, de la Los Angeles (SUA), astfel încât cei mai buni luptători ai lumii aleg să concureze cu succes şi pe nisip.



Evenimentul organizat la Constanţa face parte din circuitul Mondial al Beach Wrestling World Series, care are anual patru etape de calificare în alte ţări, iar organizarea etapei finale a fost atribuită României.

Foto: Federaţia Română de Lupte



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4655 secunde