Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" - Liceul Teoretic "George Călinescu" 54-39, în finala Cupei Academicus la baschet masculin

"Galacticii" Constanței

3004
Spectacol pe cinste în finala Cupei Academicus la baschet masculin 2010. Titlul de campioană și l-au disputat echipele Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" și Liceului Teoretic "George Călinescu", victoria revenind "mirciștilor", cu scorul de 54-39.

Formația Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" este noua campioană a Cupei Academicus la baschet masculin, după ce a reușit să învingă, cu scorul de 54-39, selecționata Liceului Teoretic "George Călinescu".
Meciul, desfășurat chiar în sala de sport de la "Călinescu" și urmărit inclusiv de președintele Asociației Județene de Baschet Constanța, Ioan Adrian, a fost dominat din primul până în ultimul minut de "mirciști", care s-ar fi putut impune, fără probleme, la o diferență mult mai mare.
Condusă foarte bine de pe margine de antrenorul emerit Mărțișor Hondrilă, echipa Co-legiului "Mircea" a etalat o apărare organizată, jucătorii săi recuperând cele mai multe mingi de sub panou și reușind intercepții inspirate în momentele cheie. Contraatacurile în viteză și precizia în aruncări libere și chiar de trei puncte au înclinat definitiv balanța în favoarea "mirciștilor".
"Vreau să îi felicit, și pe această cale, pe sportivi. Este o performanță remarcabilă a Colegiului nostru, pentru care elevii și colec-tivul tehnic au muncit foarte mult. Principalul merit îi aparține colegului meu, Doru Soare, care, din pricina unor probleme medicale, nu a mai putut conduce echipa în fazele superioare. Îi urăm însănătoșire grabnică, îl așteptăm să revină pe teren", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Hondrilă.

Dan Grigore, sportivul cu nume de pianist
Tehnicianul a folosit în campionat următorul lot de jucători: Adil Ibadula, Dragoș Șerban, Dan Grigore, Mihai Rizea, Tudor Dimcică, Radu Penea, Mihai Voinica, Tiberiu Itu, Andrei Bâlbă și Alexandru Timoftei.
În afara titlului de campioană, în vitrina Colegiul "Mircea" au mai ajuns câteva distincții speciale: Dan Grigore (sportivul cu nume de pianist) - coșgeterul turneului; Adil Ibadula - cel mai bun coordonator; Dragoș Șerban - cel mai bun pivot.
Trebuie spus că, în rândurile echipei campioană, se regăsesc elevi cu performanțe de excepție și în alte discipline școlare, premianți ai NASA Ames Space Settlement Design Contest (Tudor Dimcică & Mihai Rizea - Ragnarok premiul II și Dragoș Șerban - DTEM premiul I).
Altfel, ținând cont de interesul pentru acest joc și de ambiția liceenilor de a demonstra că sunt cei mai buni, cred că o idee inspirată ar fi fost ca finala să fie găzduită de Sala Sporturilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5066 secunde