Galerie FOTO. HCM Constanța, cea mai importantă victorie a sezonului: 26-23 cu Minaur Baia Mare

173

Articole de la același autor

HCM pare că este ca o pasăre phoenix. Din cenușa problemelor pe care le-a avut astă vară, echipa de handbal masculin a Constanței începe să se înalțe. 


Joi seara, Sala Sporturilor din Constanța a găzduit meciul dintre HCM Constanța și Minaur Baia Mare, întâlnirea dintre cele două reprezentând ultima partidă din etapa a doua a Ligii Naționale de handbal masculin. Partida a fost mai interesantă, cu cât doi dintre jucătorii oaspeților, nu erau chiar oaspeți, ci sunt foști jucători ai formației de la malul mării, și anume Sabău și Sadoveac, cel din urmă părăsind echipa în urmă cu o săptămână. 


Băimărenii au înscris chiar din primul minut, însă nu au rămas fără replică, primită de la Angelovski. În primele minute de joc, arbitrii au acordat mai multe cartonașe galbene ambelor echipe, iar Angelovski a fost eliminat pentru două minute, tip în care Baia Mare nu a reușit să profite de inferioritatea numerică a Constanței. Defapt, chiar gazdele, care erau doar 5 în teren au reușit să egaleze, 3-3. Cu un gol înscris de Toma, HCM a reușit să conducă, 4-3 și a fost cu un punct în fața adversarului până ce Milaș de la Minaur a egalat, 9-9. La sfârșitul primei reprizei, băimărenii reușeau să conducă, însă cu doar un minut înainte de sfârșit au rămas în 5 oameni pe teren, iar HCM a reușit să egaleze 11-11, scor la pauză. 


În cea de-a doua repriză, orice gol marcat de gazde primea răspuns de la Baia Mare și invers, până la scorul de 15-15. După aproximativ 10 minute de joc, Minaur a însemnat doar patru oameni în teren. Acesta a fost momentul de avânt al HCM Constanța și au început să conducă meciul, scor 19-15. Au mai încercat băimărenii să reducă diferența de puncte, însă până în ultimul moment, constănțenii au reușit să conducă, iar scorul final a fost de 26-23.

La finalul meciului, Laurențiu Toma a declarat: 


"Un meci extraordinar de greu, extenuant. Mă bucur că, astăzi, am făcut un meci mare. Aveam nevoie ca de aer de o victorie. Doar victoriile pot să ne motiveze. Încercăm să profităm de fiecare ocazie pe care o avem de a înscrie în poartă. Noi nu cedăm, ne batem până la final, indiferent de adversar și de nume, și vom demonstra și vom încerca să mai câștigăm încă un titlu."

Marius Sadoveac s-a reîntors în sala în care a jucat șase ani de zile, însă a jucat împotriva echipei de care a fost alături în toți acești ani. Jucătorul a primit la începutul meciului un premiu oferit de HCM Constanța pentru tot efortul depus și pentru munca sa alături de echipă. Întrebat cum s-a simțit să joace în sala în care a câștigat multe trofee și, mai ales, împotriva echipei cu care le-a câștigat, Sadoveac a răspuns:


"A fost și greu pentru că am jucat împotriva fostei echipe, dar și ușor pentru că eram obișnuit cu spectatorii, cu sala, cu tot, m-am simțit ca acasă. Noi sperăm să fi cât mai sus, titlul nu este un obiectiv declarat de club, dar toată lumea speră să câștige."

Au marcat: Toma 8, Cutura 4, Rakcevic 3, Stavrositu 3, Angelovski 3, Humet 3, Buricea 1, Adzic 1 - pentru HCM; Malmagro 4, Sadoveac 4, Pribanic 4, Eklemovic 3, Stegavik 4, Grasu 2, Milas 2 - pentru Minaur.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4686 secunde