Violență extremă în fotbalul columbian

Galerii însângerate

467
Mai mulți suporteri ai echipelor columbiene Atletico Nacional și Independiente Medelin au provocat incidente violente într-o regiune din Caldas, în urma cărora un fan a murit și alți doi au fost grav răniți, informează presa columbiană.
Fanii celor de la Atletico Nacional veneau din Medelin, acolo unde echipa lor a remizat cu Deportivo Pasto, scor 1-1, în timp ce suporterii lui Independiente soseau de la Cali, unde favoriții au învins gruparea locală America, scor 2-1. Cele două galerii s-au întâlnit pe autostradă într-o zonă din Caldas, lângă orașul Marmato, o regiune rurală din nordul Columbiei. Cele două grupuri de suporteri călătoreau în autobuze și, din nefericire, ambii șoferi au decis să oprească în același loc.
Fanii celor de la Independiente i-au atacat pe rivalii de la Atletico Nacional cu cuțite și, pentru că aceștia au fugit, i-au urmărit până într-o casă în care au încercat să își găsească adăpost. Acolo, unul dintre fanii lui Atletico a fost omorât, în timp ce alți doi au fost răniți.
Poliția columbiană încearcă să îl identifice pe autorul crimei, dar și pe cei care au provocat rănile celorlalți doi, aceștia urmând să fie arestați pentru omor, respectiv vătămare corporală gravă.
Disputele dintre fanii celor două formații din Medelin nu sunt singulare în Columbia, țară afectată foarte mult de violențele provocate de suporterii echipelor de fotbal. Tocmai de aceea, în încercarea de a limita aceste acte de huliganism, autoritățile au decis să mai interzică accesul pe stadioanele din Bogota, Cali, Barranquilla sau Ibague al facțiunilor dure ale galeriilor, numite "Barrabravas".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Septembrie 2009
Stire din Sport : Enzo Scifo a refuzat oferta Vasluiului
Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
Stire din Sport : Max Nicu și Ionuț Mazilu, în stand-by!
Pagina a fost generata in 0.3824 secunde