În Vietnam, Campionatul Mondial de șah pentru juniori

George Mălureanu a intrat în săptămâna cea mare

733
Un puști constănțean cu mintea ageră se ține tare la Campionatul Mondial de șah pentru juniori. Deși nu este favorit la medalii, își dorește foarte mult să încheie competiția pe un loc din plutonul fruntaș.

Mediatizat cu zgârcenie demnă de Hagi Tudose, Campionatul Mondial de șah pentru juniori (8-18 ani) a intrat în săptămâna decisivă, iar printre sportivii care își depășesc limitele se numără și constănțeanul George Costin Mălureanu. După dușul rece din runda inaugurală, șahistul de la Palatul Copiilor / Cleopatra, posesor al rangului 52, nu a mai pierdut niciun meci.
În rundele a șasea și a șaptea ale secțiunii 14 ani, elevul profesorului Claudiu Iordache a scos un punct și jumătate, învingându-l pe Samuel Franklin (Anglia, 23) și remizând cu Juhasz Kristof (Ungaria, 18). Drept urmare, cu un total de 4,5 puncte, constănțeanul a urcat pe locul 23 în topul de 86 și poate avansa și mai mult dacă îl va face mat pe următorul adversar, englezul de origine asiatică Yang Fan Zhou (11).
Dintre ceilalți români participanți la Mondialele de la Vung Vu (Vietnam), cel mai bine joacă Ioan Cristian Chirilă, la Open-ul de 18 ani. Deținător en-titre al trofeului suprem, românul ocupă momentan poziția a treia. Ultima rundă se va desfășura joi, 30 octombrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7627 secunde