George Pușcaș, inclus de UEFA în echipa ideală a Campionatului European de tineret

598
George Pușcaș, inclus de UEFA în echipa ideală a Campionatului European de tineret - image201906222321717241georgepus-1562062807.jpg

Articole recomandate

Fotbalistul român George Pușcaș a fost inclus de UEFA în echipa ideală a Campionatului European de tineret desfășurat în Italia și San Marino, celelalte 10 posturi fiind ocupate de jucători ai finalistelor Spania și Germania.



Unsprezecele ideal al CE 2019 publicat pe site-ul oficial al forului continental este următorul: Alexander Nubel (Germania) - Lukas Klostermann (Germania), Jonathan Tah (Germania), Jesus Vallejo (Spania), Benjamin Henrichs (Germania) - Fabian Ruiz (Spania), Mahmoud Dahoud (Germania) - Dani Olmo (Spania), Luca Waldschmidt (Germania), Dani Ceballos (Spania) - George Pușcaș (România).

Echipa ideală a fost alcătuită de un grup de observatori tehnici ai UEFA compusă din antrenori de pe întregul continent: Peter Rudbaek (Danmarca), Mixu Paatelainen (Finlanda), Thomas Schaaf (Germania), John Peacock (Anglia), Dany Ryser (Elveția) și Gines Melendez Sotos (Spania).

În vârstă de 23 de ani, George Pușcaș a marcat 4 din cele 10 goluri ale echipei naționale de tineret a României la Campionatul European U21, fiind al doilea cel mai bun marcator al turneului după golgheterul Luca Waldschmidt (Germania).

Aflat sub contract cu Internazionale Milano, Pușcaș a jucat în sezonul precedent sub formă de împrumut la gruparea US Palermo.

Selecționata de tineret a României s-a clasat pe locurile 3-4 la Campionatul European de fotbal Under-21 din Italia și San Marino, după ce a fost învinsă joi seara, în semifinale, de Germania, cu scorul de 4-2 (1-2).

Echipa națională de tineret s-a calificat în premieră în semifinalele unui Campionat European de fotbal Under-21, dar a obținut și biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. România a reușit să câștige Grupa C, după 4-1 cu Croația, 4-2 cu Anglia și 0-0 cu Franța, echipă care a intrat și ea în careul de ași din postura de cea mai bună echipă de pe locul secund.

România nu a mai participat la Jocurile Olimpice din 1964, când selecționata noastră ajungea în sferturile de finală. Aceasta va fi a patra participare a României în turneul olimpic de fotbal, după edițiile din 1924, 1952 și 1964.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Septembrie 2016
Stire din Sport : UEFA ARE UN NOU PREȘEDINTE
Pagina a fost generata in 0.7806 secunde