Gică Butoiu explică de ce l-a folosit pe golgeterul Ciobanu fundaș central

574
Gică Butoiu, antrenorul principal al Farului, a explicat, pentru "Cuget Liber", cele două mutări surprinzătoare pe care le-a operat în timpul partidei cu Delta Tulcea: stoperul Nicolas Vajou mijlocaș la închidere și atacantul Ștefan Ciobanu, golgeterul echipei, stoper, după ieșirea lui Ion Barbu, accidentat.
"Vajou nu a vrut să joace la marcaj. Venea după o perioadă lungă de indisponibilitate și a spus că nu poate evolua în centrul apărării, că încă nu poate face efortul pe care-l presupune acest post. De aceea l-am folosit la închidere și de aceea nu l-am retras în primă fază, după accidentarea lui Barbu, în centrul apărării. Cum nici pe bancă nu aveam altă variantă, singura soluție a fost Ciobanu, pe care-l mai folosisem stoper la unele jocuri-școală, când pregăteam meciurile în care el era suspendat. La pauză însă, când Delta ne conducea cu 1-0, n-am avut de ales și, pentru a forța atacul, l-am retrimis pe Ciobanu în atac, iar Vajou a jucat stoper. Nu a mai rezistat însă mult, schimbându-l după 25 de minute de la reluarea jocului", ne-a spus Butoiu.
Principalul Farului a declarat că Barbu nu va putea juca sâmbătă cu FC Snagov, după întinderea musculară de sâmbătă. De asemenea, un alt accidentat, Buzea, are șanse reduse de a fi în teren în etapa a 29-a, la fel ca Stăncioiu, care a cerut câteva zile de pauză, întrucât soția sa urma să nască.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1799 secunde