Problemele locuitorilor din Independența

Sufocați de gunoaie, neconectați la rețeaua de telefonie

418
Sufocați de gunoaie, neconectați la rețeaua de telefonie - 5e6967834fdc608e0e8a315fa8ed9beb.jpg
La audiențele de săptămâna trecută, locuitorii comunei Independența și ai satelor afiliate s-au plâns prefectului Claudiu Palaz că au probleme foarte mari din cauza gropii de gunoi și a lipsei semnalului la telefonia mobilă.

Referitor la deșeurile menajere, unul dintre oamenii prezenți la Căminul Cultural din Independența a menționat că groapa de gunoi din comună nu este amenajată corespunzător. Bărbatul a spus că în localitate există o wolă care ar putea ajuta la colectarea și sortarea gunoiului, dar aceasta nu este folosită.
Potrivit declarațiilor sale și a celorlalți oameni prezenți, vina nu este în totalitate a autorităților, locuitorii comunei contribuind și ei la această problemă prin faptul că nu își sortează deșeurile și le aruncă pe izlaz, la voia întâmplării.
Prefectul Claudiu Palaz a menționat că, în cursul acestei săptămâni, există programată o ședință cu primarii din județ, în cadrul căreia se va aborda problema gropilor de gunoi din fiecare comună.
Cu privire la rețeaua de telefonie, oamenii au declarat în unanimitate că există probleme foarte mari, întrucât cea fixă a fost desființată, iar cea mobilă nu are semnal. O parte dintre oameni au afirmat că și-ar dori o rețea de telefonie care să poată oferi și acces la internet, deoarece au copii care merg la școală și care au nevoie de anumite informații.

Fără alimentare cu apă sau iluminat public
Alte probleme menționate au fost cele privind obținerea actelor pentru terenul de sub casă și problemele de infrastructură, oamenii reclamând că nu au alimentare cu apă, iluminat public, iar străzile nu sunt pietruite.
În ceea ce privește iluminatul public, electricianul din cadrul primăriei afirmă că nu poate efectua o reparație, deoarece această lucrare ar fi necesitat întreruperea întregului sistem.
Pentru câteva dintre aceste situații, prefectul a găsit metoda de soluționare pe loc. Astfel, celor care doreau să își încheie documentația necesară obținerii terenurilor pe care le sunt așezate casele, Palaz le-a oferit pliante și le-a explicat acestora pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a-și pune actele în ordine. De asemenea, pentru problema cu iluminatul pu-blic, prefectul a chemat urgent o echipă Enel, pentru a repara o porțiune de cabluri scurtcircuitată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7453 secunde