Gimnastica de "aur" a Constanței, spectaculoasă la Jocurile Mondiale

176
Gimnastica de

Articole de la același autor

Reușită de excepție pentru gimnastica de pe litoral. Timp de două zile, "aerobicii" de la CS Farul Constanța și-au afirmat valoarea la cea de-a IX-a ediție a Jocurilor Mondiale 2013 (sporturi neolimpice), desfășurate la Cali, în Columbia. Constănțenii au obținut, alături de ceilalți componenți ai lotului "tricolor", cinci medalii, dintre care două de aur și trei de argint, reușind, la final, să situeze delegația României pe primul loc în clasamentul pe națiuni.

Una din cele mai așteptate competiții ale anului, Jocurile Mondiale neolimpice 2013, la care s-au înscris 16 țări, cu 144 de sportivi la start, a ajuns la final, zilele trecute, pentru gimnaștii și gimnastele de la malul Mării Negre. Reprezentanții Clubului Sportiv Farul Constanța au încheiat concursul cu succes, obținând nu mai puțin de cinci medalii.

Cea mai importantă evoluție i-a aparținut Corinei Constantin, care și-a adjudecat medalia de aur în proba individuală, învingând campioana en-titre, spaniola Sara Moreno, clasată pe poziția secundă de această dată. Clasamentul a fost completat de Liubov Gazov (Austria) și Aurelie Joly (Franța).

A doua medalie de aur a fost obținută la perechi, prin constănțeanca Bianca Becze și arădeanul Marius Petrușe. O particularitate la această probă a fost că, alături de "tricolori", toate perechile participantele din finală (Spania, Franța și Vietnam) au terminat la egalitate de puncte, fiind medaliate cu aur, ceea ce reprezintă un caz singular în istoria tuturor probelor gimnasticii aerobice la Jocurile Mondiale.

Probele de trio și grup la feminin, compuse sută la sută din constănțence, au adus României încă două medalii. La trio, Anca Surdu, Corina Constantin și Andreea Bogati au luat argintul, depășind Rusia și Vietnam și fiind întrecute de China. O altă medalie de argint a fost reușită de grupul format din Bianca Becze, Anca Surdu, Cristina Deac, Corina Constantin și Andreea Bogati. Proba a fost câștigată de China, pe locurile 3 și 4 clasându-se Franța, respectiv Rusia.

A cincea medalie pentru România și a treia de bronz a fost câștigată în proba de aero dance, care i-a avut în componență pe Bianca Becze, Marius Gavriloaie, Anca Surdu, Andreea Bogati, Dacian Barna, Diana Deac, Marius Petrușe și Cristian Iordan.

Așadar, sportivii antrenați de constănțeanca Maria Fumea au situat România pe primul loc în clasamentul general după numărul de medalii, fiind înaintea Chinei și Franței (câte patru), Spaniei și Rusiei (câte trei).

Ceremonia de închidere a Jocurilor Mondiale este programată pentru duminică, pe Stadionul Pascual Guerrero din Cali. Următoarea ediție se va desfășura în Polonia, la Wroclav, în perioada 3 - 13 august 2017.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4579 secunde