Liga I de baschet masculin

Gladiatorii din Tomis înfruntă "satelitul" BCM Argeș Pitești

210
Gladiatorii din Tomis înfruntă

Articole de la același autor

Echipa masculină de baschet BC Athletic Constanța joacă, duminică, 22 octombrie, de la ora 15, la Sala Sporturilor, împotriva echipei BCM U FC Argeș Pitești ll, în prima etapă a Ligii l, ediția 2017/2018. De asemenea, jucătorii constănțeni au anunțat oficial susținerea luptei împotriva cancerului la sân, o problemă tot mai frecventă în rândul femeilor.

Va fi primul meci oficial în care constănțenii vor reprezenta emblema Gladiatorilor din Tomis, supranumele asumat după rebranduirea echipei, sărbătorind astfel trecerea într-o nouă decadă de baschet total.

Proiectul "Baschet Made in Constanța" a intrat în cel de-a doilea an, iar tinerii jucători au început să capete curaj, ajutați și de infuzia de jucători experimentați aflați în lot. Dar timpul presează, iar așteptările sunt din ce în ce mai mari. Team managerul BC Athletic, Andrei Talpeș, își dorește ca acest sezon să fie mai bun decât precedentul, reprezentând o doză de încredere pentru sezonul 2018/2019, când formația de pe litoral va ataca promovarea în Liga Națională.

"Ne dorim foarte mult să ne depășim performanțele sezonului trecut. Pentru acest lucru, trebuie să muncim mai mult și să fim dedicați 100%. Tinerii jucători au căpătat experiență, sunt mai asumați, iar acest lucru vreau să îl regăsesc și în jocul lor. Trebuie să acumulăm cât mai multe victorii și să ne calificăm la turneul semifinal", a declarat Andrei Talpeș.

Iată lotul complet de jucători pe care se va baza antrenorul principal Alexandru Olteanu: Rareș Mocanu, Radu Stan, Andrei Bercea, Alexandru Unitu, Andrei Oprean, Mario Takacs-Sixt, Sergiu Ursu, Cătălin Miloș, Marius Bursuc, Alexandru Liță, Vlad Mihai, Bogdan Călin, Andrei Șerban, Marius Deaconescu, Adrian Trandafir și Jeremi Booth. Staff-ul este completat de secundul Bogdan Ivanovici, kinetoterapeutul Ionuț Nencovici, directorul sportiv Vasile Pașca și team managerul Andrei Talpeș.

În aceeași serie a Ligii l, mai evoluează formațiile Rapid București, CN "Aurel Vlaicu" București, Politehnica ll Iași și CS Phoenix ll Galați.

Primele două clasate cu drept de promovare din fiecare grupă se califică în faza semifinală. Cele opt echipe calificate formează o singură grupă și se va juca în sistem fiecare cu fiecare. Spre deosebire de sezonul anterior, nu se va ține cont de rezultatele directe din faza inaugurală. Primele patru clasate se califică la turneul final de promovare. Locurile 1 și 2 din Liga 1 obțin dreptul de participare în Liga Națională - ediția 2018/2019. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6321 secunde