Halep, locul 2 în topul rivalităților deceniului

158
Halep, locul 2 în topul rivalităților deceniului - 1-1577469390.jpg

Articole recomandate

WTA a stabilit un top al rivalităților deceniului în circuitul feminin, ierarhie în care apare și numele Simonei Halep. Rivalitatea dintre româncă și rusoaica Maria Sharapova ocupă locul al doilea.

Conform topului prezentat într-un filmuleț pe rețelele de socializare, cu descrierea "Să jucăm din nou! Topul 10 al rivalităților deceniului sigur încântă", rivalitatea Simona Halep – Maria Sharapova ocupă locul doi și rivalitatea Simona Halep – Elina Svitolina se află pe locul nouă. Simona Halep și Maria Sharapova s-au duelat de nouă ori de-a lungul timpului. Rusoaica a câștigat șapte dintre întâlniri, în timp ce Halep s-a impus în ultimele două confruntări, în 2018, în semifinale la Roma (scor 4-6, 6-1, 6-4) și în 2017, în optimi la Beijing (scor 6-2, 6-2).

În ceea ce privește rivalitatea cu Elina Svitolina, Halep este condusă și de ucraineancă la meciurile directe, scor 5-4. Cele două jucătoare s-au înfruntat de trei ori în 2019. Halep s-a impus în semifinale la Doha, scor 6-3, 3-6, 6-4, și în semifinale la Wimbledon, scor 6-1, 6-3. Svitolina a câștigat ultima întâlnire, în grupe la Turneul Campioanelor, scor 7-5, 6-3.

Topul complet este următorul:

1. Serena Williams – Venus Williams

2. Simona Halep – Maria Sharapova

3. Karolina Pliskova – Angelique Kerber

4. Serena Williams – Maria Sharapova

5. Petra Kvitova – Agnieszka Radwanska

6. Viktoria Azarenka – Li Na

7. Naomi Osaka – Belinda Bencic

8. Maria Sharapova – Li Na

9. Simona Halep – Elina Svitolina

10. Serena Williams – Karolina Pliskova




Nu participă la Fed Cup în 2020

Simona Halep a declarat vineri seară, după ce a primit premiul pentru jucătoarea anului la Gala Tenisului Românesc, că nu va participa la FedCup în 2020, principalul său obiectiv fiind Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde speră să obțină o medalie.

"Am analizat foarte mult programul cu echipa mea și am ajuns la concluzia că va fi foarte greu să particip la Fed Cup anul viitor și am ales Olimpiada ca obiectiv principal. Ca să pot să fiu aptă 100% pentru Olimpiadă, mi-am propus să am grijă de corpul meu, să am grijă la oboseală, pentru că nu vreau să ajung stoarsă emoțional la Olimpiadă și să nu fiu în stare să dau tot ce am mai bun. Așa că am ales Olimpiada anul următor și le urez multă baftă fetelor. Asta nu înseamnă că mă retrag din Fed Cup. Voi juca cu mare drag în continuare pentru România și o voi face cu mândrie", a declarat Simona Halep, la Gala Tenisului Românesc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4479 secunde