Handbal / Adrian Vasile: „Ar fi o eroare să subestimăm Macedonia de Nord”

172
Handbal / Adrian Vasile: „Ar fi o eroare să subestimăm Macedonia de Nord” - handbalvasile-1619013307.jpg

Articole de la același autor

Naţionala feminină de handbal a României susţine, miercuri, 21 aprilie, partida retur cu reprezentativa Macedoniei de Nord, decisivă pentru calificarea la Campionatul Mondial 2021.

În prima manşă, la Bucureşti, tricolorele s-au impus cu un scor categoric, 33-22, aşa că prezenţa la turneul final al CM este ca şi asigurată.

Şi totuşi, selecţionerul Adrian Vasile este precaut şi spune că a trata adversarul de sus ar fi o mare capcană.

„Nu trebuie să ne treacă prin cap aşa ceva. Nu cred că suntem în situația de a subestima vreun adversar. Nu cred că sportul te tratează corect, ci mai degrabă te pedepsește dacă faci lucrul acesta. Pentru noi, ca echipă, e foarte important să înțelegem că, pentru a ne construi identitatea, înseamnă ca fiecare zi de pregătire, fiecare antrenament, fiecare meci să fie tratate cu maximă seriozitate și, evident, la victorie.

Avem de corectat destul de multe situații în care am făcut greșeli individuale în apărare, care de multe ori sunt doar de atenție și de poziționare și pentru asta trebuie să înțelegem că e de preferat să-l faci pe adversar să joace bine, dar greșelile individuale nu sunt acceptate și ușor tolerate. Acesta e unul dintre aspectele pe care mi-aș dori în faza noastra defensivă să le corectăm.

Abordarea noastră e că avem minus 5, tocmai ca să evidențiem cât de important e să ne facem treaba în fiecare meci. Ne dorim să simțim gustul victoriei inclusiv.

Suntem singura națiune calificată la toate Campionatele Mondiale, e o mare mândrie, cred că e unul dintre lucrurile care te obligă să performezi bine, te obligă să înțelegi că există o mare responsabilitate atunci când îmbraci tricoul echipei naționale. Istoria pe care România o are în handbalul feminin ne obligă să ne facem datoria și să ne punem amprenta într-un mod pozitiv asupra istoriei echipei noastre”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Handbal, selecţionerul Adrian Vasile.

Partida Macedonia de Nord - România fi transmisă în direct la TVR 1, miercuri, 21 aprilie, de la ora 18.00.

Turneul final al Campionatului Mondial din 2021 va avea loc, în perioada 1-19 decembrie, în Spania.

Foto: Federaţia Română de Handbal / frh.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5164 secunde