Handbal / CS Minaur a solicitat wildcard pentru Liga Campionilor, la feminin

127
Handbal / CS Minaur a solicitat wildcard pentru Liga Campionilor, la feminin - 19483869717959245417019645716189-1623146849.jpg
Conducerea Clubului Sportiv Minaur Baia Mare a solicitat oficial wildcard pentru Liga Campionilor la handbal feminin.

România speră să aibă două echipe în cea mai puternică întrecere europeană intercluburi. CSM București este una dintre echipele care vor juca în grupele Ligii, iar ocupanta locului doi din Liga Naţională, CS Minaur, a cerut wildcard.

„Șansele ca Minaur să primească un loc în Ligă sunt mari, deoarece România este pe locul 4 în ierarhia EHF. Apoi, Minaur a ajuns în acest sezon până în Final Four în EHF European League (pe care l-a și organizat), cucerind medaliile de bronz. Sunt însă mai multe criterii (cinci) în urma cărora echipele pot primi un loc”, au transmis reprezentanţii clubului maramureşean.

10 echipe au obținut deja locul în viitoarea ediție a Ligii Campionilor: Ferencvaros (Ungaria), ȚSKA Moscova (Rusia), Odense (Danemarca), CSM București (România), Brest Bretagne Handball (Franța), Vipers Kristiansand (Norvegia - deținătoarea trofeului), Buducnost Podgorica (Muntenegru), Borussia Dortmund (Germania), Podravka Koprivnica (Croația), Gyori Audo ETO KC (Ungaria - un club din țara cel mai bine clasată în ultimii trei ani în Liga Europeană, Cupa EHF).

Alte șase locuri vor fi ocupate în urma unor wildcard-uri. Dosarele se pot depune până în data de 15 iunie, iar Minaur a făcut deja acest lucru. Care sunt pretendentele: Rostov Don (Rusia), Metz Handball (Franța), Team Esbjerg (Danemarca), Krim Ljubljana (Slovenia), CS Minaur Baia Mare (România), Bietigheim (Germania) și Kastamonou (Turcia).

De asemenea, CS Minaur a solicitat wildcard și pentru echipa masculină, în EHF European Cup, întrecere la care a participat și sezonul trecut și unde a ajuns până în sferturile de finală.

Foto: Facebook / CS Minaur Baia Mare 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5109 secunde