Un grup de români a jefuit peste 600 de biserici din SUA

265
Un grup de români a jefuit peste 600 de biserici din SUA - grupderomanibisericisuasumaurias-1623146206.jpg

Articole recomandate

Doi membri ai unei bande de hoţi români care au jefuit peste 600 de biserici în Statele Unite au fost arestaţi. Suspecţii au fost reţinuţi în oraşul mexican Tihuana, unde fugiseră de justiţia americană. Românii băgaseră spaima în bisericile din Florida. Au furat din 355 de lăcaşuri de cult din acest stat. Aproape 750.000 de dolari au reuşit să fure românii.


Operaţiunea "Să nu furi", cum a fost botezată de autorităţile americane, a început în decembrie anul trecut, la sesizarea a peste 20 de biserici jefuite. Aşa au fost identificaţi şase cetăţeni români care participau la furturi.


Suspecţii au profitat de faptul că pandemia oprise aproape total slujbele religioase şi puteau sparge oricând cutiile poştale ale bisericilor. Acolo, enoriaşii trimiteau cecuri cu donaţii, pe care hoţii le furau fără prea mare efort, în maxim 30 de secunde.


Într-o singură zi, cei şase români au jefuit 85 de lăcaşuri de cult, aflate în zona în care locuiau, în Florida,


"Ceea ce este atât de trist este că atât de multe biserici au fost afectate de pandemie şi mulţi dintre membrii noştri, chiar şi cei seniori, chiar dacă noi le oferim opţiuni online, ei nu au încredere în ele aşa că trimit cecurile prin poştă", a spus Mark Griffin, pastor american.


Potrivit anchetatorilor, hoţii au folosit o parte din bani ca să îşi cumpere maşini şi haine scumpe. O altă parte din bani ajungea apoi în România.


''Împărţeau cecurile între ei ca să le depună în mai multe conturi bancare folosind ATM-uri. În momentul în care banii ajungeau într-un cont, ei retrăgeau fondurile imediat înainte ca băncile să realizeze că cecurile erau destinate unor biserici şi nu suspecţilor", a spus un oficial american.


Patru dintre români au fost arestaţi în Statele Unite, iar ultimii doi au fost identificaţi şi reţinuţi în Tihuana, în Mexic.


Ceilalţi membri ai bandei se alfă într-o închisoare de maximă siguranţă din Florida.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3859 secunde