Handbal / CSM Bucureşti i-a prelungit contractul jucătoarei Elizabeth Omoregie

227
Handbal / CSM Bucureşti i-a prelungit contractul jucătoarei Elizabeth Omoregie - 1-1641116610.jpg

Articole de la același autor

Conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti a anunţat că i-a prelungit contractul handbalistei Elizabeth Omoregie, ea fiind a treia jucătoare care a decis să continue la campioana României, după Cristina Neagu şi Siraba Dembele Pavlovic.

„O nouă veste bună din partea echipei feminine de handbal a clubului nostru. Elizabeth Omoregie, una dintre cele mai iubite «tigroaice», a semnat prelungirea contractului cu CSM Bucureşti.

Sosită în 2018 la Bucureşti de la Krim Ljubljana, multipla campioană a Sloveniei, Elizabeth Omoregie a devenit în scurt timp una dintre jucătoarele de bază ale echipei noastre.

Elizabeth a luat decizia de a semna prelungirea angajamentului cu CSM Bucureşti chiar în ziua în care a împlinit 25 de ani”, a transmis conducerea CSM-ului Bucureşti.

Născută la Atena (Grecia), la 29 decembrie 1996, Elizabeth Omoregie a copilărit la Plevna, în Bulgaria, țara natală a mamei sale. A început să practice atletismul, dar, la vârsta de opt ani, a fost remarcată de antrenorii Nasko Tabakov și Gabriela Petrova de la echipa de handbal HC Lovech 98. Așa a ajuns să calce pe urmele mamei sale, care a fost portar de handbal!

„Atunci aveam doar 8 ani, dar mi-am dat seama foarte repede că handbalul va juca un rol foarte important în viața mea”, declara cu mai multă vreme în urmă Elizabeth.

În 2007 s-a transferat la Lokomotiv Varna, iar un an mai târziu, în 2008, sa alăturat echipei Sugar din orașul Plevna. Cu acest club a câștigat trei titluri de campioană a Bulgariei la categoriile Under 14, Under 16 și Under 19. În sezonul 2011-2012 a debutat la prima echipă a lui Sugar Pleven din campionatul Bulgariei, devenind cea mai bună marcatoare a echipei în acel sezon, la finalul căruia Sugar Pleven a încheiat competiția pe locul trei.

La 6 octombrie 2014, la vârsta de 17 ani, Elizabeth Omoregie își începea ascensiunea în handbalul mare, semnând un contract cu formația slovenă Krim Ljubljana.

După patru ani petrecuți la Ljubljana, timp în care a primit și cetățenia slovenă, Elizabeth a semnat cu CSM București!

XXX

În schimb, extrema dreapta spaniolă Carmen Martin se va despărţi la finalul sezonului de „tigroaice”, urmând să joace la echipa suedeză IK Saevehof, cu care a semnat un contract pe două stagiuni.

Foto: csmbucuresti.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6556 secunde