GALERIE FOTO. Victima rănită în incendiul din Murfatlar a murit. Poliția a deschis un dosar pentru ucidere din culpă

1756
Incendiul care a izbucnit, în noaptea de 27 spre 28 decembrie, într-un imobil din Murfatlar, lăsând pe drumuri șase familii, a curmat viața unei persoane. Emil Câlcic, bărbatul de 50 de ani care a ajuns la spital în stare gravă, cu arsuri pe 60% din suprafața corpului, nu a supraviețuit. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Primăriei Murfatlar. 


„Cu regret vă anunțăm faptul că domnul Emil Câlcic, persoana care a suferit arsuri în urma incendiului din data de 28 decembrie 2021, a decedat în dimineața zilei de 30 decembrie 2021. Cu toții suntem alături de familia îndurerată”, a fost mesajul autorităților locale.



În urma incidentului tragic, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și distrugere, pentru a investiga împrejurările în care a avut loc incendiul devastator.



A început refacerea imobilului: 25 de camioane cu moloz și resturi arse, scoase în trei zile


Între timp, comunitatea din Murfatlar dar și din întreg județul Constanța s-a mobilizat pentru a veni în sprijinul familiilor care au rămas fără cămine în plină iarnă. Timp de trei zile, localnicii din cartierul respectiv, alături de angajații de la Primăria Murfatlar și militarii de la Batalionul 912 Tancuri Murfatlar, au scos nu mai puțin de 25 de camioane de moloz și resturi arse, pentru a curăța locuințele și a le repara.



„La inițiativa primarului orașului Murfatlar, în regim de urgență, în data de 28 decembrie, a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, care a decis constituirea unei comisii de evaluare a pagubelor produse de incendiu. La aceeași dată, în ședința Consiliului Local Murfatlar s-a stabilit ca necesară și prioritară aprobarea urgentă a sumelor privind achiziționarea materialelor de construcție în vederea construirii unui acoperiș nou, montarea de uși și ferestre. S-a luat această măsură tocmai pentru a evita degradarea ireversibilă, așa cum s-a întâmplat cu fostul bloc 16 (Nato) ars în 2018. Suntem o comunitate în care oamenii sunt alături de semenii care trec prin momente grele, de aceea dorim să facem cunoscută implicarea Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” (preot Alexandru Lupașcu), Batalionului 912 Tancuri Murfatlar, agenți economici de pe raza orașului Murfatlar, locuitori ai acestui oraș, cât și din afara orașului nostru: Biserica „Sfântul Nicolae”, din cartierul Km 4-5 al Constanței, Biserica „Sfântul Mina” din Constanța, Mănăstirea Orata din Suceava, Schitul „Sfântul Gherasim” Negrești, care au venit în sprijinul acestor familii greu încercate”, au transmis reprezentanții Primăriei Murfatlar.




Ajutoarele au început să vină încă din ziua următoare incendiului, astfel că, în ultimele zile din anul 2021 a fost demarată și reconstituirea acoperișului clădirii distruse în foc, ca un prim pas pentru reabilitarea ei.

„Nevoile acestor familii sunt uriașe și orice gest de ajutor contează enorm. O donație financiară sau anumite materiale de construcții, electrocasnice sau mobilier, fie chiar ajutor voluntar pentru reconstrucția acestor locuințe - toate acestea contribuie la susținerea unor familii care au pierdut tot ce aveau.



Este important să ne mobilizăm și să oferim cât putem din ceea ce avem.

Pentru informații, vă punem la dispoziție numărul de telefon al instituției noastre: 0241/234350, cât și al Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei orașului Murfatlar: 0731190092”, au mai transmis reprezentanții autorității locale.



Reamintim că în noaptea de Sf. Ștefan, în jur de miezul nopții, flăcări uriașe au cuprins imobilul, iar cele șase familii au reușit să se salveze doar cu hainele de pe ele.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5227 secunde