Handbal feminin: Retrogradare! Are cineva interese obscure?

394
2
Handbal feminin: Retrogradare! Are cineva interese obscure? - sorinmihalache6-1435316249.jpg

Articole de la același autor

Mulți dintre cititorii ziarului "Cuget Liber", care mi-au citit editorialul din ediția de iunie a revistei Sport Constanța, m-au rugat să îl publicăm și online, pentru că o parte dintre iubitorii sportului nu au avut ocazia să-l parcurgă, revista cu pricina fiind una dedicată exclusiv printului. La cererea acestora, revenim cu articolul, unul care atinge un subiect delicat: retrogradarea echipei de handbal feminin CSU Neptun. 

Dragi cititori, vă așteptăm opiniile, punctele de vedere, pro sau contra, dar și soluțiile pe care le întrevedeți.

XXX
 

Cronica unei retrogradări anticipate

Trebuie să vă mărturisesc faptul că aveam de gând să dedic aceste rânduri super-competiției de la Mangalia, Campionatul Mondial de lupte pe plajă. Evenimentele derulate însă cu repeziciune în ultima perioadă m-au determinat însă să îmi schimb decizia.

Așadar, în paginile următoare, le-am oferit dreptul la cuvânt protagoniștilor turneului din sudul litoralului, acelor oameni care s-au implicat trup și suflet pentru ca un Mondial să vină la malul Mării Negre, iar rubrica de față să o rezerv handbalului. Mai exact, handbalului feminin, într-un context dramatic: retrogradarea echipei CSU Neptun Constanța din Liga Națională.

Personal, acest eșec nu mă surprinde. Și cred că nu-i surprinde nici pe cei care cunosc dedesubturile fenomenului sportiv. Neptunul a "picat", iar ceea ce e foaaarte interesant este faptul că această contra-performanță a fost generată, în primul rând, din interior. Nu cred că cei care țin hățurile la acest club și-au dorit cu adevărat ca echipa să trăiască. Pentru că, dacă aveau gânduri bune cu această echipă, ar fi făcut ceva. Ar fi întărit lotul, ar fi creat concurență, un mecanism motivant, ar fi plătit salarii. Uuups, am vorbit de salariile fetelor și antrenorilor? Păi nu sunt bani, nu ne lasă legea, nu vin sponsorii la handbal!

Fraților, hai să lăsăm vrăjelile la o parte și să o spunem pe cea dreaptă. Dar când ați intrat în fenomen, nu cunoșteați aceste realități? E un fel de a te gândi la Mercedes când tu nu ai bani de-un biet Logan. Sau au fost - întreb doar! - alte socoteli? Știu că handbalul feminin a avut un patrimoniu. O sală de sport (Hidrotehnica), hectare de teren, spații comerciale. De câțiva ani, baza și-a schimbat administratorul. Am auzit despre proiecte de investiție, despre modernizare, despre reconstrucție. Până acum, nu s-a făcut nimic…

Însă, nesprijinită, după cum spuneam chiar măcinată din interior, echipa a retrogradat. Un pescăruș răutăcios, survolând fantoma Cazinoului, lansa un zvon cum că această retrogradare a fost voită. Că s-ar pune cruce handbalului de performanță. Că s-ar trece doar la bătut mingea-n curtea școlii. Adică sport de masă. Că hectarele din Aurel Vlaicu ar face cu ochiul… L-am gonit imediat pe pescărușul răutăcios. Uuuuș de aici, nu te cred!

Sorin MIHALACHE



Comentează știrea

amator
26 iunie 2015
sport de performanta

Iar trecerea la sportul de masa ar fi de rau augur pentru ca...??? De ce sa platesc eu si altii ca mine pentru performantele echipelor de liga nationala (hanbal, volei, rugby etc.) De ce sa platesc pentru tot felul de mercenari care vin si pleaca in functie de ce decid "conducatorii" acestor echipe? De ce sa la platesc, din buzunarul meu, cazarea la Hotel Flora (buzunarul lor)? Imbecilii aia de la handbal masculin n-au fost in stare sa atraga un sponsor privat in atatia ani, dar in schimb au perfectionat metode prin care banul meu (public) a ajuns in buzunarul lor (privat)! Ura si la gara cu "sportul de performanta" constantean, nu-i mai plangeti atata pe imbuibati. Hai sa investim si sa ne crestem proprii nostri copii (sport de masa)!!!

Aragorn
22 iulie 2015
@ 1

Ceea ce spui tu si situatia echipei Neptun sint doua lucruri total diferite : sint de acord ca echipele "de familie" ale lui Strutu, Nicusor si Mazare au fost favorizate si le-au fost acordate bani cu ghiotura, din care multi sau pierdut in "gauri negre politice", dar acum este vorba de echipele de traditie ale Constantei care au fost distruse datorita faptului ca nu au fost finantate - Farul (rugby si baschet), Neptun (handbal fete), Tomis 2004 (volei fete), chiar si Farul la fotbal. Aici ar fi trebuit sa se duca banii si, da, eu unul sunt de acord sa finantez din impozitele pe care le platesc aceste echipe fiindca eu sint constantean si ma bucur de succesele lor - asta este esenta sportului, ei joaca pentru noi si ne aduc bucurii prin victoriile lor - altfel devenim doar o turma de "facebookisti" sociopati...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2514 secunde