Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului

Hănescu n-a avut tupeul de a-l bate pe Federer

559
Hănescu n-a avut tupeul de a-l bate pe Federer - 8c4e53bdb5f990b4dee7a827707c76e3.jpg
Toți cei șase români prezenți la Australian Open 2010 pe tablourile de simplu, masculin și feminin, au fost eliminați. După ce fetele au părăsit prematur turneul de la antipozi, ieri, a venit rândul lui Victor Hănescu să spună "La revedere!" Țării Cangurilor.

Tenismanul român Victor Hănescu a fost învins, ieri, de elvețianul Roger Federer, scor 2-6, 3-6, 2-6, într-un meci contând pentru turul secund al Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, care se desfășoară, în aceste zile, pe terenurile de la Melbourne.
Lider al ierarhiei mondiale și principal favorit la titlul de campion, Federer a oferit o lecție de tenis în meciul cu "Hăne", pe care l-a înfrânt după o oră și 50 de minute de joc. Singurul moment mai "încins" al partidei s-a consumat la mijlocul setului al doilea, când, la scorul de 4-3 pentru elvețian, Hănescu a ratat șansa de break, după ce a condus cu 40-0. În rest, Federer a făcut legea și se pregătește acum de duelul din turul trei, în care adversar îi va fi spaniolul Albert Montanes.
Pentru evoluțiile din Open-ul de la antipozi, Victor Hănescu a primit 45 de puncte ATP și un cec în valoare de 31.500 dolari australieni.
Aceasta a fost cea de-a patra partidă dintre cei doi tenismeni, toate fiind câștigate de Roger Federer.

Raluca Olaru face cunoștință cu surorile Williams
Perechea Raluca Olaru (România) / Olga Savciuk (Ucraina) s-a calificat, ieri, în turul doi al probei feminine de dublu, după ce a trecut, în runda inaugurală, de cuplul Akgul Amanmuradova (Uzbekistan) / Tamarine Tanasugarn (Thailanda), scor 4-6,
6-1, 6-2. Jucătoarea română și partenera sa vor întâlni, în următorul meci, perechea formată din surorile Venus și Serena Williams (SUA, cap de serie nr. 2).
Din păcate, cuplul Sorana Cârstea (România) / Anastasia Pavliucenkova (Rusia) a fost învins de perechea Maria Kirilenko (Rusia) / Agnieszka Radwanska (Polonia), scor 0-6, 7-6, 2-6, iar singura pereche sută la sută românească de la Australian Open, formată din Alexandra Dulgheru și Edina Gallovits, a fost eliminată în primul tur, de cuplul Carly Gullickson (SUA) / Vladimira Uhlirova (Cehia), scor 3-6, 6-3, 3-6.
Tot în proba de dublu, dar la masculin, cuplul Horia Tecău (România) / Lucas Arnold Ker (Argentina) dă piept, în turul doi, cu perechea favorită nr. 3, Lukas Dlouhy (Cehia) / Leander Paes (India).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2507 secunde