HC Dobrogea Sud a răpus campioana Dinamo. "Am avut un public extraordinar!"

253

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud a avut parte de un meci interzis cardiacilor, luni seară, la Sala Sporturilor. În orașul de la țărmul mării a venit campioana României, Dinamo București, care ere mare favorită înaintea acestei confruntări. 


Suporterii constănțeni au luat cu asalt tribunele și i-au încurajat pe favoriții lor din primul și până în ultimul minut de joc. Atmosfera a fost una incendiară, chiar și experimentații handbaliști ai "câinilor" fiind intimidați de cele mai multe ori. 
Prima repriză a fost una foarte echilibrată, iar la capătul celor 30 de minute de joc, elevii lui Djordje Cirkovic au intrat la cabine cu un avantaj de două goluri, 13-11. În partea a doua, Dinamo a ridicat nivelul jocului, dar constănțenii s-au distanțat la cinci goluri, pentru ca, spre finalul partidei, să tremure serios. 


Îndurând cu stoicism fluierăturile din tribune, dinamoviștii au înscris gol după gol și s-au apropiat la o singură "lungime" de HCDS. Antrenorul Cirkovic a cerut time-out exact atunci când era nevoie, demonstrând, dacă mai era cazul, că este un bun tactician. 
Arbitrii Harabagiu și Stănescu au dat dovadă de exces de zel de foarte multe ori și au dictat trei eliminări succesive, una pentru HCDS (Simovic) și două pentru Dinamo (Mousavi și Savenco). 


Formația de pe litoral s-a impus în cele din urmă cu 27-26, iar în Sala Sporturilor s-a declanșat fiesta. Suporterii au explodat și și-au felicitat favoriții, în timp ce dinamoviștii și-au arătat frustrările, unii dintre ei cedând nervos la finalul partidei. 
"Mă bucur că am reușit un meci foarte frumos. Este o victorie mult așteptată, meritată și muncită! Am avut un public extraordinar, le mulțumim fanilor că ne-au susținut și îi așteptăm în continuare alături de noi", a declarat, la final, președintele HCDS, Ionuț Stănescu. 


"Am intrat concentrați din primul minut, ne-am luptat pentru orice minge și am câștigat. Este o victorie importantă, de moral, care ne arată că se poate. Ne vom bate, ca astăzi, pentru a ne îndeplini obiectivele", a adăugat și George Buricea, cel care a făcut un meci foarte bun și a fost decisiv în victoria gazdelor. 


Cu această victorie, a opta în campionat, HCDS a ajuns la 14 meciuri consecutive fără înfrângere în toate competițiile în actualul sezon. 


Dinamo rămâne lider în Liga Zimbrilor, cu 39 puncte (15 meciuri), în timp ce echipa din Constanța s-a apropiat la doar două puncte de podium. 


Pentru HCDS, au evoluat: Hendawy, Iancu, Vasile - Șandru 7 goluri, Chikovani 5, Malinovic 4, Nistor 2, Chiuffa 2, Nikolic 2, Buricea 2, Susanu 2, Mocanu 1, Simovic, Andrei, Ilie, Csog. 


XXX 
Veștile bune se țin scai de HCDS. În urma tragerii la sorți pentru play-off-ul Cupei României, s-a stabilit ca acesta să aibă loc la Constanța, în Sala Sporturilor. 
HCDS Constanța va juca în semifinale cu Politehnica Timișoara, în timp ce Dinamo va da piept cu HC Bacău. Meciurile se vor disputa în perioada 4-5 aprilie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4897 secunde