Liga Naţională de handbal masculin

HC Dobrogea Sud, favorită la locul doi, după victoria cu Steaua Bucureşti

241
HC Dobrogea Sud, favorită la locul doi, după victoria cu Steaua Bucureşti - hcdobrogeasud-1618237344.jpg

Articole de la același autor

Handbaliştii de la HC Dobrogea Sud au obţinut o victorie categorică în partida cu CSA Steaua Bucureşti, disputată în Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe, în cadrul etapei a 24-a a Ligii Naţionale. Echipa constănţeană s-a aflat tot timpul la cârma ostilităţilor și a cucerit cele trei puncte care o mențin în lupta pentru medalii în acest sezon.

„Delfinii” s-au instalat la conducere încă din primul minut și, după 4-1 și 7-2, au păstrat inițiativa, chiar dacă adversarii au mai redus din diferenţă pe tabelă. A fost 14-12 la pauză, apoi jucătorii antrenați de Djordje Cirkovic și George Buricea s-au desprins din nou la cinci goluri, 18-13, în minutul 33. Steliștii au avut apoi o serie favorabilă, s-au apropiat la două goluri, dar n-au reușit să pună în pericol victoria echipei constănţene.

Scor final, 26-22 pentru HC Dobrogea Sud, care bifează astfel 18 victorii în 22 de meciuri disputate.

Pentru HC Dobrogea Sud, au jucat: Iancu, Vasile - Komogorov 7 goluri, Ilie 5 (1x7 m), Nistor 5 (1), Chikovani 4, Andrei 2, Susanu 2, Nikolic 1, Simovic, Buricea, Chiuffa, Ignat, Șandru.

„Un meci pe care l-am controlat de la cap la coadă. Un meci greu, totuși, în care Steaua s-a luptat bine. A fost o victorie muncită, decisă în ultimele minute. Important este că ne întoarcem de la turneu cu două victorii din trei partide. Suntem pe locul trei și încă mai avem șanse la locul secund. Mai sunt șase etape până la finalul campionatului și ne vom bate pentru locul doi”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu.

XXX

Principala contracandidată a HCDS la locul doi, Potaissa Turda, a suferit o înfrângere surprinzătoare în ultimul meci al etapei a 24-a, scor 31-36 în compania CSM-ului Bacău, o formaţie modestă, aflată pe locul 10 în clasament.

HC Dobrogea Sud (locul 3, 54 puncte, 22 meciuri) reduce astfel diferența față de Potaissa (locul 2, 56 puncte, 23 meciuri).

Iată şi rezultate înregistrate în celelalte partide ale rundei: CSM Focșani - HC Minaur Baia Mare 27-21, CSM București - CSM Făgăraș 36-27, CSM Reșița - Dinamo Bucureşti 25-41, HC Buzău - CSM Vaslui 27-20, Magnum Botoșani - CSU din Suceava 19-24. Poli Timișoara a stat.

Lidera autoritară a ierarhiei este Dinamo Bucureşti, cu 67 de puncte din 23 de partide.

Următorul turneu al Ligii Naţionale va avea loc, în perioada 18 - 21 aprilie, la Cluj-Napoca, și va include meciurile din etapele 25-27. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.371 secunde