Liga Naţională de handbal masculin

HC Dobrogea Sud i-a administrat campioanei Dinamo prima înfrângere a sezonului

250
HC Dobrogea Sud i-a administrat campioanei Dinamo prima înfrângere a sezonului - hcdobrogea-1619012031.jpg

Articole de la același autor

Meci perfect făcut de handbaliştii de la HC Dobrogea Sud în derby-ul cu Dinamo Bucureşti. „Delfinii” au produs prima înfrângere din actuala stagiune pentru liderul autoritar al Ligii Naţionale, care avea nevoie de o remiză pentru a-şi asigura şi din punct de vedere matematic titlul de campioană.



Disputată în Sala „Horia Demian” din Cluj, partida dintre HC Dobrogea Sud şi Dinamo şi-a onorat din plin statutul de derby al etapei a 26-a a Ligii Naţionale, iar constănţenii au fost la înălţime.

Determinarea a fost la cote maxime timp de 60 de minute, apărarea a blocat eficient în multe momente „gurile de foc” dinamoviste, iar portarul Iancu şi-a exasperat adversarii cu paradele sale. Chikovani și Ilie au dus greul pe linia de 9 metri, Nistor a lovit necruţător din toate poziţiile, iar Susanu și Simovic s-au bătut pentru fiecare minge la semicerc.

Dinamo a avut un debut mai bun de meci, a condus cu 3-1 (min. 10), însă la jumătatea primei reprize, tabela indica din nou egalitate, 5-5. Din acel moment, Constanţa s-a desprins treptat, 9-7 (min. 20), 12-9 (min. 25), iar la pauză avea avans de trei „lungimi”, 14-11.


În partea secundă, Dinamo a căutat să reintre în joc, s-a apropiat periculos, 21-20 (min. 50), dar în următoarele cinci minute, diferenţa s-a făcut din nou de trei goluri, 24-21. Până la final, doar campioana a mai marcat un gol, insuficient pentru a periclita victoria Constanţei, scor final 24-22.

HC Dobrogea Sud (antrenori Djordje Cirkovic, George Buricea): Iancu, Vasile - Nistor 10 goluri (3x7 m), Chikovani 4, Komogorov 3, Ilie 3, Susanu 3, Șandru 1, Nikolic, Simovic, Andrei, Buricea.

„Un meci frumos, pe care echipa noastră l-a jucat cu multă ambiție. Am reușit să ne instalăm la conducere și am controlat jocul până la final. Un meci pe care l-am gestionat foarte bine și care ne aduce o victorie mare, care ne crește șansele la locul doi. Îi felicit pe băieți!”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu.

„Toată echipa a jucat foarte bine, nu poți să o bați pe Dinamo altfel. Ei sunt campioni, nu se mai poate întâmpla nimic, dar este o victorie care contează pentru orgoliu, pentru moralul nostru”, a adăugat antrenorul Djordje Cirkovic.

XXX

Iată şi rezultatele înregistrate în celelalte partide ale rundei: CSA Steaua Bucureşti - CS Minaur Baia Mare 29-25, CSM Reşiţa - AHC Potaissa Turda 30-33, CS Magnum Botoşani - CSM Vaslui 24-30, CSM Bacău - HC Buzău 28-29, CSM Bucureşti - CSU din Suceava 33-28, CSM Focşani - SCM Politehnica Timişoara 26-20.

În clasament, pe prima poziţie se află CS Dinamo Bucureşti (70 puncte, 25 jocuri), campioana fiind urmată, în ordine, de AHC Potaissa Turda (62 p, 25 j), HC Dobrogea Sud (60 p, 24 j), CSM Bucureşti (51 p, 24 j) şi CS Minaur Baia Mare (44 p, 24 j). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5515 secunde