Liga Națională de handbal masculin

HC Dobrogea Sud înfruntă un adversar pe care nu l-a învins niciodată

361
1
HC Dobrogea Sud înfruntă un adversar pe care nu l-a învins niciodată - hcdobrogea-1517337723.jpg

Articole de la același autor

Partea a doua a sezonului regulat al Ligii Naționale de handbal masculin a debutat, duminică, cu meciul dintre Potaissa Turda și CSM Făgăraș, terminat cu victoria gazdelor, scor 30-20. Astăzi, reintră în lumina reflectoarelor și handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, având o misiune extrem de dificilă, în deplasare, pe terenul Politehnicii Timișoara (ora 19, în direct de Digi Sport și Telekom Sport). 


Din cele trei dueluri jucate de la înființare în Liga Națională, HC Dobrogea Sud nu a reușit niciodată să-i învingă pe bănățeni, bifând două egaluri și o înfrângere. 


"Timișoara este un adversar incomod, mai ales din cauza apărării agresive pe care o practică. Și noi, la rândul nostru, încercăm să fim la fel de agresivi pe apărare. În același timp, căutăm cele mai bune soluții pe faza de atac", a declarat antrenorul principal al constănțenilor, Sandu Iacob. 


Va fi o parte secundă foarte dificilă pentru HCDS, cu deplasări grele, împotriva echipelor fruntașe din Liga Națională, dar Sandu Iacob are încredere în echipa sa. 


"Fiecare meci din deplasare, până la finalul sezonului regulat, îl jucăm împotriva primelor opt echipe din campionat, care au șanse mari de calificare în play-off, deci sunt partide foarte grele. Nouă nu ne rămâne decât să ne vedem de jocul nostru, să adunăm cât mai multe puncte, pentru a fi cât mai sus când se trage linie la finalul sezonului regulat", completat Iacob. 


În clasament, bănățenii se află pe poziția a treia, cu 32 de puncte, în tip ce dobrogenii sunt pe 5, cu 30 de puncte. 


HC Odorhei s-a retras din campionat 


Federația Română de Handbal a anunțat, ieri, oficial, că echipa HC Odorheiul Secuiesc s-a retras din Liga Națională, consecință a faptului că principalul finanțator al echipei, Atilla Verestoy, s-a stins din viață, în urmă cu o săptămână. Astfel, FRH a decis ca restul meciurilor programate în campionat să fie considerate neprezentări și omologate cu 10-0 pentru adversari. 


Reamintim că, anul trecut, HC Adrian Petrea Reșița se retrăgea din campionat, iar FRH anula toate rezultatele echipei avute până la acel moment, producând un scandal imens la nivelul Ligii Naționale. Unele echipe erau avantajate, altele, printre care și HC Dobrogea Sud, clar dezavantajate. Regulamentul nu specifica clar în ce consta sezonul competițional, dacă este inclus și play-off-ul. 


Pentru a se evita acea situație tensionată, FRH a modificat articolul în cauză, în iulie 2017, făcându-l mai explicit. Astfel, noul articol spune: "Echipelor eliminate, retrase, desființate sau excluse din competiție li se vor anula toate rezultatele obținute în anul competițional respectiv, dacă au participat numai la mai puțin de 50% + 1 din numărul de jocuri. În situația în care echipele sus menționate au susținut cel puțin 50% + 1 din numărul de jocuri programate, jocurile pe care le mai aveau vor fi interpretate ca neprezentări (omologate cu 0-10). «Numărul jocurilor programate» este egal cu numărul jocurilor din tur și retur". Cu acoperire de regulament, FRH păstrează rezultatele, de data aceasta, iar toate celelalte partide rămase vor fi omologate cu 0-10. 


Nici de data aceasta HC Dobrogea Sud nu este avantajată de regulament. Dacă s-ar fi păstrat regula sezonului trecut, HC Dobrogea Sud ar fi câștigat două puncte în lupta cu Potaissa Turda și Poli Timișoara, pentru locurile fruntașe din Liga Națională. 


Conducerea HC Dobrogea Sud a anunțat, ieri, că a ajuns la un acord cu extrema stângă Vencel Csong (20 de ani), cel care a îmbrăcat tricoul Odorheiului în ultimele trei sezoane. 


Comentează știrea

C. Cristi
31 ianuarie 2018
..

Mai sunt ceva jucători acolo.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3182 secunde