Liga Naţională de handbal masculin, etapa a 16-a

HC Dobrogea Sud, primul eşec pe teren propriu din actuala stagiune. Potaissa Turda şi-a luat revanşa

173
HC Dobrogea Sud, primul eşec pe teren propriu din actuala stagiune. Potaissa Turda şi-a luat revanşa - 1-1643708932.jpg

Articole de la același autor

Pas greşit pe teren propriu pentru HC Dobrogea Sud, care ar putea cântări foarte mult în economia campionatului.

În primul meci oficial din 2022, disputat la Sala Sporturilor, în cadrul etapei a 16-a a Ligii Naţionale de handbal masculin, echipa constănţeană a fost învinsă, cu scorul de 27-29 (13-12), de Potaissa Turda, vicecampioana României luându-şi astfel revanşa pentru eşecul usturător din tur, când „delfinii” au câştigat la nouă goluri diferenţă. Faţă de acel meci, Constanţa nu i-a avut în teren pe Raso, Buvinic şi căpitanul Nistor.

Pentru HC Dobrogea Sud, este prima înfrângere pe teren propriu din acest sezon. Constănţenii au condus la pauză cu 13-12, dar ardelenii au început mai bine repriza secundă şi au întors rezultatul. Trupa lui George Buricea a revenit de la -4 şi s-a apropiat la un gol, dar a irosit de fiecare dată şansa egalării. Lipsa de experienţă a tinerilor şi-a spus cuvântul, iar luciditatea la finalizare i-a părăsit în momentele cheie. Dani Vasile a închis poarta în multe momente, dar, chiar şi aşa, Turda a găsit drumul spre victorie.

HC Dobrogea Sud: Vasile, Chilianu - Stankovic 9 goluri, Ilie 8, Komogorov 4, Andrei 2, Chikovani 2, Nikolic 1, Loghin 1, Vegar, Caba, Susanu, Ştefan.

„Ne aşteptam la un meci foarte greu. Am sperat şi ne-am dorit foarte mult să câştigăm. Turda este o echipă foarte bună, a reuşit să întoarcă rezultatul şi să-şi recupereze punctele pierdute în tur acasă. Problemele apărute în jocul nostru trebuie puse la punct până la meciul cu Steaua, unde mergem să câştigăm”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, preşdintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu.

HC Dobrogea Sud va juca la Chiajna, duminică, 6 februarie, de la ora 15.30, în direct la TVR 1. Meciul cu Steaua contează pentru etapa a 17-a a Ligii Naţionale.

XXX

Suporterii care au participat la concursul organizat de club pe pagina de Facebook, pentru premiile anului 2021, au avut şansa de a le oferi chiar ei trofeele favoriţilor. Şi de a se fotografia alături de Dani Vasile, cel mai bun jucător, Daniel Susanu, revelaţia anului, Ionuţ Stănescu, juniorul anului, Alexandru Andrei, autorul celui mai frumos gol din 2021, şi Zoran Nikolic, care a primit premiul pentru victoria anului, cea care a adus Supercupa României. Devenit indisponibil, Leon Raso va primi, acasă, în Slovenia, trofeul pentru transferul anului.

„Le mulţumim suporterilor că au fost alături de noi, că vin să ne susţină şi în condiţiile actuale. Încercăm să implicăm comunitatea din Constanţa, să vină cât mai aproape de noi”, a transmis preşedintele Ionuţ Stănescu.

Foto: Handbal Club Dobrogea Sud

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3706 secunde