HC Farul - HC Dobrogea Sud, derby-ul local al Diviziei A la handbal

224

Articole de la același autor

Duminică, de la ora 12.00, la Sala Sporturilor, suporterii handbalului masculin constănțean sunt invitați la derby-ul local HC Farul și HC Dobrogea Sud. Intrarea publicului este liberă.

HC Farul și HC Dobrogea Sud (HCD) sunt echipele constănțene de handbal masculin înființate vara aceasta, după dispariția campioanei HCM. Jucătorii de la HCM au format HC Dobrogea Sud, în timp ce, fosta conducere a campioanei României a pus bazele unui club de juniori, HC Farul. Ambele echipe vor debuta duminică în Divizia A, în micul derby local care va opune de-o parte tinerețea, iar de cealaltă parte, experiența.

Cu o foarte mare experiență în Liga Națională, dar și în cupele europene, veteranii de la HCD pornesc din postura de favoriți și sunt principalii candidați la promovarea în Liga Națională. Duminică, Toma și compania pornesc cronometrul până la reîntoarcerea în primul eșalon al handbalului românesc. De cealaltă parte, juniorii lui Eden Hairi sunt la început de drum.

"Într-adevăr, HCD pornește cu prima șansă. Noi avem o echipă tânără, care bate la porțile afirmării. Vrem să îi invităm pe toți iubitorii de handbal la meciul de duminică și să-și susțină echipa favorită", a declarat președintele HC Farul, Nurhan Ali.

Iată celelalte partide din prima etapă a seriei A: CSU Suceava - LPS Piatra Neamț, GSIP Moreni - CS Vicov Bucovina, ACS Teleorman Alexandria - ACS Atletico Alexandria, CSM București II - Știința Municipal Bacău, CSU Târgoviște - Poli Unistil Iași, CS HC Buzău 2012 - CSM Cimentul Bicaz.

v v v

Săptămâna aceasta, ambele formații au primit vești bune din partea Consiliului Local și a Consiliului Județean, care au aprobat bugetul pe anul 2015 pentru cele două grupări. Consilierii locali au decis să acorde un milion de lei formației HCD și 800.00 de lei clubului de juniori, iar Consiliul Județean a acordat două milioane de lei pentru Dobrogea Sud și 720.000 de lei pentru HC Farul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.619 secunde