HCDS a revenit acasă. "A fost un cantonament reușit, la Sighișoara!"

244
HCDS a revenit acasă.

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud Constanța a încheiat cu bine cantonamentul de la Sighișoara, acolo unde totul a decurs așa cum și-a dorit antrenorul Djordje Cirkovic, împreună cu staff-ul tehnic.

Exceptându-i pe rusul Vitaly Komogorov și pe turcul Onur Ersin, care nu și-au rezolvat încă vizele pentru România, toți componenții lotului au fost pe baricade și au tras tare la antrenamentele conduse de principalul sârb Djordje Cirkovic și secundul George Buricea.

"A fost un cantonament reușit din toate punctele de vedere. Pe partea fizică s-a muncit ireproșabil. La început, ne-a fost teamă de accidentări, pentru că am intrat la contacte, în sală, după o pauză atât de lungă, dar nu am avut probleme. Ne-am reacomodat cu contactele, cu mingea, cu aruncările la poartă. Au fost condiții extraordinare, în sala de forță și în sala de joc, unde am avut climă, așa că am putut lucra cu motoarele turate la maxim. Cazarea a fost foarte bună, mâncarea extraordinară, iar oamenii de acolo ne-au ajutat cu tot ce am avut nevoie", a declarat George Buricea, pentru site-ul oficial al clubului.

În cantonament, antrenorii i-au putut vedea la lucru, pentru prima dată, pe doi dintre jucătorii transferați în această vară, interul stânga croat Alen Blazevic și interul dreapta muntenegrean Igor Radojevic.

De asemenea, patru jucători de la echipa secundă s-au pregătit cot la cot cu handbaliștii primei echipe: extrema dreaptă Ștefan Moroșanu, centrul Raul Ostace, interul dreapta Ionuț Stănescu și portarul Gabriel Preda, ultimii doi fiind încă juniori.

"Băieții au fost dornici de minge, s-a lucrat foarte bine. Alen și Igor au mers în acest cantonament care ne-a ajutat să ne cunoaștem, să stăm mai mult împreună. Integrarea lor în echipă a fost mai ușoară. Păcat că Onur și Vitaly nu sunt deocamdată cu noi, dar sperăm să vină cât mai repede, să jucăm câteva meciuri amicale în formulă completă.

Mă bucur că i-am luat cu noi și pe băieții de la echipa a doua. S-au descurcat foarte bine. A fost primul lor cantonament la acest nivel și au făcut față cu brio", a adăugat Buricea.

XXX

De ieri, echipa se pregătește la Constanța. În fiecare dimineață, de la ora 8.00, va avea loc o alergare la stadion, iar după-amiază, de la ora 18.30, antrenament în Sala Sporturilor. Marți și joi, de la orele 8.00 și 9.00, jucătorii constănțeni se vor pregăti, în două grupe, la sala de forță.

În fiecare zi, de la ora 18.30, este programat antrenamentul tactic în Sala Sporturilor.

Meciurile amicale nu au fost încă stabilite, însă cert este că ele se vor disputa în Sala Sporturilor din Constanța. Mai mult ca sigur, va avea loc o "dublă" cu CSA Steaua, în care cele două echipe vor avea ocazia să pună la punct ultimele detalii înainte de startul sezonului, iar apoi HCDS ar mai putea disputa un meci amical cu CSM Făgăraș.

Constănțenii se gândesc și la turneul Final Four al Cupei României, care încă nu se știe la ce dată se va disputa și în ce oraș.

Cupele europene reprezintă un alt obiectiv important pentru HCDS, care speră ca în acest sezon să ajungă în fazele superioare și să aducă la Constanța echipe puternice. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4132 secunde