HCDS, victorie importantă cu rușii de la HC Victor Stavropol. "Mergem în Rusia să câștigăm!"

277

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud a pășit cu dreptul în noul sezon competițional. Echipa de la malul mării a jucat, sâmbătă seară, în compania rușilor de la HC Victor Stavropol, în primul tur preliminar din European Handball League. Chiar dacă păreau victime sigure, rușii au demonstrat că lucrurile nu au stat chiar în acest fel.

Încă de la încălzire, tensiunea se simțea în aer, însă băieții antrenați de Djordje Cirkovic au știut să facă față presiunii. Partida a început cu multe emoții de o parte și de alta, iar ambele echipe au ratat câteva șanse bune de a deschide scorul.

Până la urmă HCDS a fost cea care a înscris prima prin Ionuț Nistor, cel care avea să facă un meci mare. Scorul pe tabelă a fost echilibrat în prima parte a primei reprize, însă apoi constănțenii s-au desprins și nu au mai cedat avantajul. La capătul primelor 30 de minute regulamentare de joc, constănțenii au intrat la pauză cu un avantaj fragil, de trei goluri, scorul fiind de 11-8. În partea a doua "delfinii" au apăsat pe accelerație și s-au desprins foarte repede până la 17-10.



Pe final, nervii au cedat iar Chikovani a fost implicat într-un duel cu Tcokol, în urma căruia cei doi au fost la un pas de bătaie. Arbitrii greci au fost necruțători și i-au eliminat pe ambii jucători, arătându-le cartonașul roșu.

Înainte de ultimul fluier al arbitrilor căpitanul Zoran Nikolic a văzut și el cartonașul roșu în urma unui fault dur comis pe semicerc.

În cele din urmă, partida s-a terminat cu scorul de 26-18 pentru HCDS Constanța, care a luat astfel o opțiune serioasă pentru calificarea în turul al doilea din European Handball League.

Returul dintre cele două echipe va avea loc pe 6 septembrie, în Rusia, acolo unde constănțenilor le va fi foarte greu, mai ales că rușii au demonstrat că formează un grup unit și puternic.



Eroul meciului a fost fără doar și poate Ionuț Nistor, cel care a înscris 11 goluri, reușind să transforme nu mai puțin de 5 lovituri de la 7 metri.

"A fost un început greu, primul meci oficial după atâtea luni. Mă bucur că am câștigat, nu am făcut-o la o diferență atât de mare pe cât ne-am fi dorit, dar asta este. Mai avem de luptat și în Rusia. Dar mergem acolo să câștigăm!", a declarat Ionuț Nistor.

De asemenea, unul dintre cei mai buni oameni pe care HCDS i-a avut în teren a fost portarul Ionuț Iancu. Acesta a ieșit la rampă cu parade spectaculoase, iar pe tot parcursul meciului a fost relaxat, oferindu-le colegilor săi liniștea de care aveau nevoie în teren. El a pus de cele mai multe ori lacăt la poartă, iar rușii au părut să fie exasperați din acest motiv.

"Mă bucur că și eu am intrat bine în joc și ceilalți băieți. Vă dați seama că după atâta pauză aveam poftă mare de handbal, toată lumea și-a dorit să intre pe teren să demonstreze. Mă bucur că am arătat că suntem o echipă. E adevărat că se putea câștiga la o diferență un pic mai mare, dar suntem încrezători, mergem acolo să câștigăm și să ne întoarcem cu calificarea" , a declarat Ionuț Iancu.

Meciul cu HC Stavropol a marcat debutul oficial al noilor achiziții: interul stânga rus Komogorov, centrul turc Onur Ersin, interul stânga croat Alen Blazevic și interul dreapta muntenegrean Igor Radojevic.

Toți patru au evoluat foarte bine, mai ales rusul Komogorov, care a penetrat poarta adversă cu câteva aruncări puternice.



Tot în turul I al European Handball League, Potaissa Turda a pierdut pe teren propriu, scor 24-26, cu echipa croată HRK Gorica.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7834 secunde