Steaua București - CS Cleopatra 23-12, în Divizia Națională de rugby juniori U19

Hoție la drumul mare

496
Din fotoliile federale, ascensiunea rugby-ului constănțean la nivel juvenil nu este privită cu ochi buni. Echipa CS Cleopatra Mamaia a simțit pe propria-i piele acest lucru la meciul cu Steaua, catalogat la unison drept hoție la drumul mare.

Partida dintre Steaua și CS Cleopatra, din Divizia Națională de rugby juniori sub 19 ani, a lăsat un gust amar jucătorilor, antrenorilor și conducătorilor grupării constănțene. Echipa din Mamaia a fost furată ca în codru, gazdele obținând o victorie rușinoasă, scor 23-12 (20-0).
"În primele trei minute, arbitrul acordase deja patru lovituri de penalitate pentru Steaua. Încă de la primul fluier, ne-am dat seama că vom avea parte de un arbitraj tendențios. Totul era împotriva noastră. În repriza secundă, când ne apropiasem la 20-12, arbitrul a tolerat tragerile de timp ale jucătorilor Stelei, nu a sancționat intrările din lateral, călcăturile, loviturile și provocările - fizice și verbale - ale jucătorilor gazdă", a relatat, de la fața locului, directorul sportiv al CS Cleopatra, Cristian Rădulescu.
Trei jucători constănțeni - N. Lascu, Hîncu și Gobjilă - au primit cartonașe galbene, iar cu două minute înainte de final, s-a încins o bătaie generală, în urma căreia Pastramă, Zapan și Ciucă, alături de alți trei rugbiști de la Steaua, au văzut "roșu" și riscă etape bune de suspendare.
"Maniera tendențioasă de arbitraj i-a adus pe băieții noștri la disperare. Nervii au cedat, dar, cu toate acestea, nu au fost loviți sportivi căzuți la pământ. Arbitrul a creat aceste tensiuni, a scăpat meciul din mână, nu a știut să gestioneze nicio situație", a adăugat Rădulescu.

Cer reexaminarea psihică a arbitrului Frăsineanu
Arbitrul cu pricina se numește Frăsineanu D., este din București și se pare că este salariat al societății comerciale Metrorex, a cărei echipă este principală contracandidată a Cleopatrei în bătălia pentru titlul național! Ținând cont de importanța partidei, delegarea lui Frăsineanu este cel puțin suspectă…
"După joc, arbitrul a avut o atitudine bizară. Tremura, se plimba aiurea, de colo-colo, nu completa raportul, nu ne dădea carnetele jucătorilor, a arătat o stare psihică ciudată. Noi vom întocmi un memoriu, pe care îl vom înainta federației, cerând reexaminarea lui Frăsineanu nu numai în ceea ce privește cunoașterea regulamentului, ci și din punct de vedere psihic. Avem și înregistrarea video, pe care, dacă e nevoie, o vom trimite forurilor europene", a explicat Cristian Rădulescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7358 secunde