Imnul României, intonat din greșeală la o competiție unde nici nu ne-am calificat

239
Imnul României, intonat din greșeală la o competiție unde nici nu ne-am calificat - imn-1578062053.jpg

Articole recomandate

Imnul României a fost intonat în locul celui al Republicii Moldova la debutul ATP Cup


ATP, cea mai nouă competiție de tenis pe echipe, a debutat vineri la Sydney cu o gafă de proporții, imnul României fiind intonat în locul celui al Republicii Moldova înaintea primului meci al acestui turneu, informează AFP.


Confuzia a avut loc înaintea meciului dintre moldoveanul Alexander Cozbinov și belgianul Steve Darcis.


ATP și-a recunoscut eroarea: "Ne pare sincer rău și am cerut scuze echipei Moldovei."


Clasat pe locul 818 ATP, Cozbinov i-a pus probleme lui Darcis (157 ATP), care s-a impus în trei seturi, cu 6-4, 6-7 (4-7), 7-5, aducând primul punct Belgiei.


Cozbinov a relativizat importanța gafei organizatorilor: "Nu e grav că au greșit imnul. Moldova și România au același drapel, ceea ce explică probabil eroarea. Sper că data viitoare va fi cel corect."


Ulterior, în duelul celor mai buni jucători ai celor două echipe, belgianul David Goffin (11 ATP) l-a învins pe Radu Albot (46 ATP), cu 6-4, 6-1. Belgienii Sander Gille și Joran Vliegen au câștigat ultimul meci, cel de dublu, dominându-i pe Albot și Cozbinov, 6-7 (5/7), 7-6 (7/4), 11-9.


Belgia a câștigat astfel întâlnirea cu 3-0.


În februarie 2019, Albot a reușit o performanță de excepție, devenind primul tenisman din Republica Moldova care câștigă un turneu ATP, la Delray Beach (Florida).


Moldova este una din ultimele țări calificate la ATP Cup, competiție ce înlocuiește World Team Cup. organizată de ATP între 1978 și 2012. În afară de Moldova și Belgia, din Grupa C mai fac parte Marea Britanie și Bulgaria.


ATP Cup, care va avea loc între 3 și 12 ianuarie, are premii de 15 milioane de dolari și un premiu maxim de 750 puncte ATP la simplu și 250 la dublu. Turneul reunește 24 de echipe, repartizate în șase grupe, opt urmând să se califice în sferturile de finală. Finalele vor avea loc la Sydney, iar meciurile din grupe vor avea loc la Brisbane și Perth.


România nu s-a calificat la această competiție.


Sursa: Agerpres




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8859 secunde