SN Constanța, pe locul patru la Memorialul Hristo Toșcov

În lumea bună a fotbalului feminin

484
Echipa de fotbal feminin SN Constanța a participat, în calitate de invitat special,
la turneul amical Memorial Hristo Toșcov, competiție care s-a desfășurat, timp de trei zile, la Varna (Bulgaria).

Deși rămasă fără calitatea de concurs internațional, după ce reprezentantele Turciei, Greciei și Rusiei au declarat forfait, întrecerea sud-dunăreană nu a pierdut din valoare. Și asta pentru că, la startul său, s-au prezentat patru echipe puternice: Academia Internațională Sofia (cu 18 jucătoare din naționala Bulgariei), Grand Hotel Varna, vicecampioana Bulgariei, PFC Botev 1912 Plovdiv, ocupanta locului patru în campionatul țării vecine, și SN Constanța, cel mai bun centru de junioare din România.
Tânăra formație dobrogeană a încheiat turneul pe locul patru, dar, în ciuda faptului că a înregistrat numai înfrângeri (0-8 cu Academia Sofia, 0-5 cu Botev Plovdiv și 1-3 cu Grand Hotel Varna), a lăsat o impresie foarte bună, mai ales că toate cele 11 fotbaliste deplasate de antrenorul Ion Zlate sunt junioare: Claudia Niculae, Adelina Stănicel, Raluca Maxim, Mihaela Tiba, Roxana Mîndru, Caterina Hepp, Nicoleta Ifrim, Georgiana Pătulea, Denisa Florea, Alexandra Moraru și Andreea Buga.
"Încă de la ședința tehnică, ni s-a transmis că scopul acestui turneu este acela de a face o bună propagandă fotbalului feminin. Rezultatele ne-au interesat mai puțin, deoarece adversarele erau cu mult mai experimentate decât jucătoarele mele, ca să nu mai vorbesc de diferența de vârstă și gabarit. Pentru fete, a fost un test util, au văzut cu ochii lor ce înseamnă performanța și mentalitatea unei campioane", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Ion Zlate.

Primarul din Varna a venit la stadion
Lume bună în tribunele cochetei arene din Varna, partidele fiind supervizate de Lachezar Dimitrov, vicepreședinte al Comitetului Olimpic Bulgar și rector al National Sports Academy "Vasil Levski", Chiril Iordanov, primarul orașului Varna, și Ameliya Sinabova, arbitru FIFA.
Turneul a fost câștigat de Academia Sofia (9 p), configurația podiumului fiind completată de Grand Hotel Varna (6 p) și Botev Plovdiv (3 p).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6509 secunde