Înotătorii se întorc în bazin! Fără spectatori, dar cu măsuri stricte de protecție

400
Înotătorii se întorc în bazin! Fără spectatori, dar cu măsuri stricte de protecție - inotatorii-1590769305.jpg

Articole de la același autor

Bazinele acoperite sau aflate în aer liber și sălile de sport vor fi deschise pentru sportivii de performanță, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, începând cu data de 1 iunie, conform Hotărârii numărul 26 a Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi seară, că Hotărârea nr. 26 a CNSU, care permite relaxarea în mai multe domenii de activitate, este baza proiectului de modificare a hotărârii de guvern privind instituirea stării de alertă.

Astfel, începând de luni, 1 iunie, se permite organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în aer liber (cu excepția sporturilor de contact), fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului și Sportului și ministrului Sănătății, emis în temeiul art. 43 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Începând de luni, 1 iunie, se permite organizarea și desfășurarea în bazine acoperite sau aflate în aer liber, a activităților de pregătire fizică a sportivilor profesioniști și a competițiilor sportive, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului și Sportului și ministrului Sănătății, emis în temeiul art. 43 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Tot începând cu data de 1 iunie, se permite desfășurarea, de către sportivii profesioniști, a activităților de pregătire fizică în spații închise (cu excepția sporturilor de contact), cu respectarea regulilor de distanțare între participanți, astfel încât să se asigure minim 7 mp/persoană și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului și Sportului și ministrului Sănătății, emis în temeiul art. 43 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

La 15 mai, odată cu încheierea stării de urgență decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus, sportivii de performanță și-au reluat antrenamentele centralizate, dar în condiții speciale, aceștia fiind testați înainte de intrarea în cantonament și obligați să se pregătească în grupuri restrânse respectând în același timp distanțarea socială.

XXX

Vestea este cum nu se poate mai bună pentru înotătorii constănțeni, care, fie că activează la Palatul Copiilor, Atena Sport sau se antrenează la Școala de Înot "Gheorghe Oancea" (zona Tăbăcărie), se pot întoarce la bazin. Având în vedere că 1 iunie este zi liberă prin lege, cel mai probabil, reîntoarcerea la pregătire se va face marți, 2 iunie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4821 secunde