Președintele Ionuț Stănescu, despre meciul cu Porto, din Cupa EHF:

"Întâlnim cel mai puternic adversar din era HCDS"

553

Articole de la același autor

Conducerea HC Dobrogea Sud Constanța a susținut, vineri, ultima conferință de presă înaintea confruntării cu FC Porto Handball, programată sâmbătă, 16 februarie, de la ora 14.45, la Sala Sporturilor, contând pentru etapa a doua a Grupei C din Cupa EHF.

Președintele HC Dobrogea Sud, Ionuț Stănescu, a declarat că a vizionat două partide ale portughezilor și consideră că echipa sa va avea de înfruntat cel mai greu adversar al grupei. 


"Consider că Porto este cea mai puternică echipă din grupă, devenind totodată și cel mai greu adversar pe care îl înfruntăm în era HCDS. Am văzut partidele cu Cuenca (prima etapă a grupelor) și Magdeburg (ultimul tur înainte de grupe) și sunt foarte puternici, știm ce ne așteaptă. O eventuală înfrângere ar putea fi decisivă pentru noi, în economia calificării în fazele superioare", a declarat președintele Stănescu. 


La rândul său, antrenorul Zvonko Sundovski este conștient de forța adversarilor, însă are mare încredere în jucătorii săi, care promit că vor lupta până la ultima minge. Tehnicianul macedonean consideră că aportul publicului constănțean va conta foarte mult.

"Cu siguranță va fi o partidă frumoasă, incitantă. Vom întâlni o echipă foarte puternică, aflată într-o formă foarte bună. Dar noi jucăm acasă, avem suporterii și avem o echipă foarte bună și vrem să aducem primele puncte în grupă. Avem doi jucători accidentanți și sunt șanse mici de recuperare. În ultimele două meciuri, mai ales pe final, ne-a urmărit ghinionul. Jucătorii decisivi ar trebui să aibă mai mare încredere în ei și să-și asume responsabilitatea când trebuie. Dacă nu reușesc asta, atunci intervin eu. Important este să câștigăm. Fizic stăm foarte bine, chiar dacă jucăm o dată la trei zile. Avem și forța, și calitatea să ne impunem. Pentru HC Dobrogea Sud, este o performanță că a ajuns în grupe, iar tot ce va fi de acum încolo va fi un bonus. Obiectivul meu este cel mai înalt și vom lupta la victorie în fiecare meci. Acum, câte puncte vom strânge nu știm. Cert este că vom lupta până la capăt", a declarat Zvonko Sundovski.

"Mizez pe unitatea grupului"

Ajuns la 37 de ani, veteranul din flancul drept al HCDS-ului, Laurențiu Toma, a trecut prin prea multe dueluri de calibru pentru a fi speriat de FC Porto și mizează pe unitatea grupului în acest duel. 


"Porto este un adversar dificil, dar jucăm acasă și am demonstrat-o de multe ori că suntem mai puternici având publicul minunat în spate. Suntem cu moralul bun, uniți și vrem să demonstrăm că avem valoare și că n-am ajuns în această grupă întâmplător. Avem obiective mărețe, însă nu va fi un capăt de țară dacă nu vom putea învinge", a declarat Toma.

În runda precedentă, HCDS a pierdut în Danemarca, împotriva celor de la Holstebro, scor 25-29, iar Porto a câștigat acasă cu spaniolii de la Cuenca, scor 37-26. 


În această etapă, Cuenca primește vizita celor de la Holstebro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5552 secunde