Play-off-ul Billie Jean King Cup

Întâlnirea România - Ungaria, în noiembrie, în Oradea Arena

157
Întâlnirea România - Ungaria, în noiembrie, în Oradea Arena - 1-1664453450.jpg

Articole de la același autor

Partida dintre naţionalele feminine de tenis ale României şi Ungariei, contând pentru play-off-ul competiţiei Billie Jean King Cup, va avea loc, în zilele de 11 şi 12 noiembrie, în Oradea Arena, noua Sală Polivalentă din municipiul de pe Crişul Repede.

Întâlnirea se va desfăşura pe hard, suprafaţă rapidă care va fi montată peste parchetul existent, la solicitarea jucătoarelor române. Se vor disputa cinci meciuri - patru de simplu şi unul de dublu.

Componenţa lotului va fi anunţată cu trei săptămâni înainte, iar biletele vor fi puse spre vânzare în perioada următoare. Organizatorii mizează pe prezenţa în sală a fostului mare tenismen Ilie Năstase, dar şi a Simonei Halep, care şi-a încheiat, însă, sezonul competiţional.

„Dacă până acum federaţia a organizat competiţii de Cupa Davis şi Fed Cup la Galaţi, Bucureşti, Sibiu, Constanţa şi Cluj-Napoca, iată că Oradea are o sală de ultimă generaţie care poate concura cu orice altă sală din Europa. Din punct de vedere al dependinţelor, este chiar mai modernă decât cea din Cluj. Vorbim despre o sală a prezentului care poate găzdui oricând o competiţie mondială. Sunt convins că evenimentul va fi organizat la cele mai înalte standarde”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

România şi Ungaria s-au întâlnit până acum de nouă ori în Fed Cup, fosta denumire a competiţiei, iar echipa ţării noastre a obţinut opt succese, ultimul cu 2-1 la Budapesta, în 2014, în Grupa I a zonei Europa-Africa, prin victoriile reuşite de Sorana Cîrstea şi perechea Irina Begu/Monica Niculescu, Timea Babos (victorioasă în faţa Simonei Halep) aducând punctul gazdelor.

Singura victorie a Ungariei s-a consemnat în 1993, în Anglia, scor 2-1.

Foto: Facebook / Romania Billie Jean King Cup Team / Cristina Huţu

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5209 secunde