Marius Budăi: ”Am publicat proiectul prin care persoanele cu cancer să poată primi certificat de persoană cu handicap”

668
Marius Budăi: ”Am publicat proiectul prin care persoanele cu cancer să poată primi certificat de persoană cu handicap” - bgudai-1664455717.jpg
Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat că a fost publicat proiectul prin care persoanele care suferă de cancer să poată primi certificat de persoană cu handicap încă de la diagnosticare, potrivit Antena3


”Am publicat, astăzi, în transparență decizională, proiectul de modificare a Ordinului comun de ministru (Muncă și Sănătate) nr. 762/1992/2007, prin care persoanele care suferă de cancer să poată primi certificat de persoană cu handicap încă de la diagnosticare. De asemenea, prin același proiect se propune ca și persoanele care au suferit transplant de organe să beneficieze de aceeași facilitate.


Concret, este vorba despre Ordinul care aprobă criteriile medicopsihosociale de încadrare în grad de handicap, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor persoanelor cu afecțiuni oncologice, afecțiuni grave care constituie o problemă importantă de sănătate publică, reprezentând a doua cauză de mortalitate în țările UE.

Criteriile actuale stabilesc încadrarea în grad de handicap numai pentru anumite forme de cancer și acestea în stadii avansate de evoluție. În propunerea de modificare a criteriilor au fost incluse toate formele de cancer, încă de la diagnosticare și inițierea terapiei oncologice specifice, pentru o perioadă de supraveghere de minimum cinci ani. De asemenea, s-a stabilit modalitatea de acordare a termenului de valabilitate permanent al încadrării în grad de handicap pentru cancerele în afara resurselor terapeutice/în curs de îngrijiri paliative/cu complicații ireversibile sub tratament .


Pagina a fost generata in 0.3242 secunde