Ionuț Moşteanu îi cere premierului să facă public planul de tăiere a pensiilor speciale

246
Ionuț Moşteanu îi cere premierului să facă public planul de tăiere a pensiilor speciale - mosteanupensii-1662993046.jpg
Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, le cere prim-ministrului Nicolae Ciucă şi ministrului Muncii, Marius Budăi, să facă public planul de tăiere a pensiilor speciale, în contextul în care termenul prevăzut în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este 31 decembrie.

Într-o postare pe Facebook, Moşteanu acuză PSD şi PNL de faptul că blochează de patru luni introducerea pe ordinea de zi de la Camera Deputaţilor a proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari.

„Am solicitat şi săptămâna trecută în Biroul Permanent introducerea pe ordinea de zi a legii USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari, lege redepusă pe 6 mai, după decizia CCR. De fiecare dată, PSD şi PNL s-au opus. De peste 4 luni blochează acest proiect. Solicit încă o dată premierului Ciucă şi ministrului Budăi să facă public planul de tăiere a pensiilor speciale. Termenul din PNRR este 31 decembrie. Vrem cu toţii să ştim ce au de gând. Din banii obţinuţi putem creşte pensiile părinţilor şi bunicilor noştri”, transmite Moşteanu, lider al grupului USR din Camera Deputaţilor.

El menţionează că pensiile speciale au crescut de 160 de ori mai mult decât pensia medie, în contextul în care inflaţia a ajuns la 15,3%.


„Preţurile au explodat, salariile scad. Iar mărirea pensiilor sub 3.000 de lei nu va mai avea loc. Noile date INS confirmă explozia preţurilor. Inflaţia a ajuns la 15,3%. Totul e mai scump. Carnea, legumele, pâinea. Energia electrică şi gazele. În timp ce milioane de români nu mai ajung cu salariul de la o lună la alta, avem şi o altă categorie a privilegiaţilor care o duc tot mai bine. Românii cu pensiile speciale. Pensiile speciale au crescut de 160 de ori mai mult decât pensia medie”, scrie Moşteanu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4808 secunde