Ghana - SUA 1-2. După 21 de șuturi, africanii au egalat degeaba

521
Ghana - SUA 1-2. După 21 de șuturi, africanii au egalat degeaba - 277410277410sarbatoaresuadempsey-1402995983.jpg
La chiar primul atac al jocului, Clint Dempsey a intrat inspirat în careu și a șutat la colțul lung, după un dribling bun, fără șanse pentru Kwarasey. Bară-gol și 1-0! De acolo a început un alt meci, după alte zece minute în care ghanezii au avut timp să-și revină din șoc. Pe teren nu se aflau cei mai galonați jucători ai "Stelelor Negre", Michael Essien și Kevin-Prince Boateng, doar rezerve la Natal.


SUA nu a forțat, deși mâna lui Klinsmann se vede foarte ușor în jocul echipei nord-americane. Fostul golgheter al Germaniei i-a îndemnat pe elevii săi să caute mereu breșa din apărarea adversă, culoarul decisiv, cea mai bun mod de angajare a vârfului în adâncime sau pe spații.


Dar a venit minutul 22, în care masivul Jozy Altidore a ieșit accidentat, iar elanul ofensiv al americanilor a luat sfârșit prematur și definitiv. Izolat permanent între 3-4 jucători, Dempsey n-a mai fost alimentat cu mingi bune de Bradley sau Jones, iar rezerva Johannson a fost practic inexistentă. La pauză s-a intrat previzibil cu 1-0, după ce Ghana a amenințat poarta adversă doar prin șuturi de la distanță, plecate în special din bocancul activului Christian Atsu (Vitesse).


În repriza a doua, Ghana a preluat total controlul partidei, cu largul concurs al adversarilor, care s-au mulțumit să apere avantajul de un gol pe linia de 20 de metri. Iar ocaziile au început să curgă la poarta lui Howard! Muntari (55), Gyan (56 și 58) și Atsu (62) l-au pus la test pe veteranul portar american, care n-a mai avut ce face la momentul de geniu al africanilor, din minutul 82. Atunci, Andre Ayew a egalat cu un șut cu exteriorul din careu, după o pasă cu călcâiul venită de la Gyan. 


Acesta a arătat că vremea petrecută în zona Arabiei nu i-a afectat calitățile fotbalistice, ba chiar din contră! Între timp, pe teren intrase și vedeta Kevin-Prince Boateng, care s-a remarcat doar prin două șuturi slabe. S-a făcut astfel 1-1, iar selecționerul ghanez Appiah a răsuflat ușurat. Mai mult, două minute mai târziu, Ghana putea face 2-1, dar a gestionat prost un contraatac pe flancul stâng, iar faza s-a răcit.


Pentru SUA a fost cel de-al 30-lea meci la Cupa Mondială, în vreme ce pentru Ghana a fost al 10-lea. Astfel, americanii au jucat împotriva unei formații africane la Cupa Mondială pentru a treia oară consecutiv. Dar cele două echipe care s-au duelat luni seară s-au întâlnit până acum de două ori, la ultimele două Cupe Mondiale, iar Ghana se impusese de fiecare dată cu scorul de 2-1 (ultima oară după prelungiri, în optimi)!


Partida de pe ''Arena das Dunas'' (38.958 locuri) a fost arbitrată aproape impecabil de suedezul Jonas Eriksson, care a arătat două "galbene". 39.770 de fani au fost pe stadion.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0649 secunde