Nicolas Anelka, suspendat cinci meciuri și amendat pentru gestul de la partida cu West Ham

65
Nicolas Anelka, suspendat cinci meciuri și amendat pentru gestul de la partida cu West Ham - anelka-1393575303.jpg

Articole de la același autor

Fotbalistul echipei West Bromwich Albion, Nicolas Anelka, a fost suspendat cinci meciuri și amendat cu 80.000 de lire sterline pentru gestul său de la meciul din 28 decembrie cu West Ham, informează Mediafax. De asemenea, Nicolas Anelka trebuie să urmeze un program educativ. Anelka poate face apel în termen de șapte zile de la primirea motivării deciziei. 


Sancțiunea va fi pusă în aplicare după anunțarea deciziei eventualului apel sau în momentul în care va expira termenul pentru recurs ori, dacă va fi cazul, atunci când Anelka va anunța că nu face apel. Conform federației engleze (FA), Nicolas Anelka era acuzat că a făcut un gest "quenelle" considerat "abuziv și/sau indecent și/sau jignitor și/sau necorespunzător" și că gestul respectiv a fost o încălcare gravă a unui articol al regulamentului ce face referire la "originea etnică și/sau rasă și/sau religie". Fotbalistul a negat ambele acuzații. 


Comisia care a decis sancționarea lui Anelka a luat această hotărâre în baza primei acuzații, în ceea ce o privește pe cea de-a doua precizându-se că nu s-a descoperit că "jucătorul este antisemit sau că a intenționat să exprime și să promoveze antisemitismul prin acel gest". Nicolas Anelka a fost judecat de FA pentru gestul controversat de la remiza, scor 3-3, înregistrată de West Bromwich Albion la 28 decembrie, în fața echipei West Ham United, în campionatul Angliei. Anelka, autorul unei duble în meciul de la Londra, a făcut un gest cunoscut în Franța sub numele "quenelle", fiind creat de un umorist-polemist, Dieudonne. 


Gestul este reprezentat de un braț îndreptat în jos și celălalt înspre umărul opus, peste piept, și pentru unele persoane este un salut antisemit, iar pentru altele doar un salut împotriva regimului aflat la putere. Atacantul a afirmat după meci, pe contul său de Twitter, în limbile engleză și franceză, că a dorit doar să facă o dedicație prietenului său Dieudonne.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4793 secunde