Ion Crăciun, foarte aproape de a prelua pe HC Minaur Baia Mare

557
Ion Crăciun, foarte aproape de a prelua pe HC Minaur Baia Mare - 682e8ae60182137d74d90ada9e0947d8.jpg
După ce a pus bazele HCM-ului modern și a condus pe CSM Medgidia în cupele europene, antrenorul Ion Crăciun se pregătește de o nouă provocare, fiind foarte aproape de a prelua conducerea tehnică a formației HC Minaur Baia Mare.

La meciurile din ziua întâi a turneului final al Campionatului Național de hand-bal juniori IV, competiție găzduită de municipiul Baia Mare, în tribunele Sălii Sporturilor s-a aflat și antrenorul Ion Crăciun, tehnicianul constănțean care s-a despărțit, luna trecută, de fostul său club, CSM Medgidia.
Crăciun a stat lângă președintele executiv al HC Minaur, Radu Mare, la discuții participând și vicepreședintele Consiliului de administrație al grupării maramureșene, Răducu Pop.
Cum HC Minaur este în căutare de antrenor, după ce a renunțat la Petre Avramescu, iar Ion Crăciun a declarat că nu mai rămâne la Medgidia, se pare că tehnicianul constănțean este favorit pentru a prelua postul de principal al echipei din Baia Mare.
"Sper ca, în câteva zile, să parafăm înțelegerea cu Ion Crăciun. Mai trebuie să stabilim doar câteva detalii legate de jucători și de viitorul acestei echipe. Antrenorul nu a avut pretenții financiare exagerate, însă și-a arătat dorința de a avea un lot competitiv, astfel încât, în timp, să poată face performanță", a declarat Radu Mare.
Crăciun i-ar putea aduce la Baia Mare și pe câțiva dintre foștii săi elevi de la Medgidia, club care și-a exprimat intenția de a rămâne doar cu juniorii și tineretul. De altfel, Marius Mocanu și George Șelaru au plecat deja la HCM Constanța, iar Laurențiu Dinescu a semnat cu Steaua București.
***
Portarul campioanei HCM Constanța și al naționalei de handbal masculin a României, Ionuț Stănescu, a intrat în vizorul conducătorilor clubului german VfL Gummersbach, câștigătoarea Cupei EHF în sezonul recent încheiat fiind interesată de un eventual transfer.
"Dacă voi avea condiții mai bune ca la Constanța, din punct de vedere financiar, mi-aș încerca șansa. Am aproape 30 de ani, cred că nimeni nu ar avea nimic împotrivă să plec în Germania", a declarat handbalistul, care a evoluat, în ultimii zece ani, numai la HCM Constanța.
De asemenea, echipa de pe litoral și-ar mai putea pierde doi stranieri, Petr Hejtmanek și Mirko Popovic.
În schimb, conducătorii HCM-ului sunt în tratative pentru a perfecta transferul a doi jucători de valoare, Cristian Fenici, de la Poli Timișoara, și Alexandru Dimache, de la Dinamo București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 17 Iunie 2009
Stire din Sport : Rugby, nu jucărie!
Pagina a fost generata in 2.0318 secunde