Ionuț Gheorghe petrece o săptămână dacă iese campion olimpic

256
Medaliatul cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena, Ionuț Gheorghe, și-a propus să facă schimb de medalii la Beijing și să-și agațe aurul la gât. Pugilistul constănțean de 24 de ani a pozat cu mascota JO 2008, spunând că aceasta îi va aduce noroc în China.

Lui Ionuț Gheorghe îi place foarte mult mascota Jocurilor Olimpice de la Beijing, "Fuwa", asemănând-o cu el și frații săi.
"Fuwa" este alcătuită din cinci copilași, sub numele "Beibei" (mascota albastră, sub formă de pește, reprezintă sporturile acvatice), "Jingjing" (neagră - Panda - sporturile de luptă), "Huan-huan" (roșie - flacăra olimpică - sporturile cu mingea), "Yingying" (galbenă - antilopă tibetană - atletismul) și "Nini" (verde - rândunică - gimnastica). Pronunția celor cinci cuvinte formează o frază "Bine ați venit la Beijing!". Potrivit filosofiei antice chinezești, "Beibei", "Jingjing", "Huanhuan", "Yingying" și "Nini" simbolizează cele cinci elemente primordiale ce alcătuiesc universul.
Ionuț a făcut imediat legătura între cei cinci copilași ai mascotei și faptul că cinci au fost și băieții Gheorghe în familie.
"Am fost cinci frați, dar cel mai mic, Daniel, a murit. Cel mai mare băiat este Constantin, care a făcut și el box, la Farul, urmez eu, iar apoi Iulian și Sorinel. Cred că e un semn că îmi va merge bine la Beijing. Îmi va aduce noroc. Obligat - forțat, trebuie să iau aurul. În ring, precum mascota, voi fi pește, urs Panda, antilopă tibetană și rândunică. Îi voi bate și pe cubanez, Inocente Fiss Caraballosa, și pe bulgar, Boris Georgiev. La Beijing, voi schimba bronzul de la Atena cu aurul. Dacă ies campion olimpic, o să fiu nebun de fericire. O săptămână voi petrece!", a declarat Ionuț Gheorghe, pentru "Cuget Liber".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8564 secunde