Ionuț Stroe: Sporturile de contact sunt extrem de afectate de pandemia de coronavirus

205
Ionuț Stroe: Sporturile de contact sunt extrem de afectate de pandemia de coronavirus - aud11-1593709325.jpg

Articole recomandate

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat, joi, după întâlnirea cu reprezentanții federațiilor sporturilor de contact de la sediul MTS, că aceste discipline reprezintă o categorie extrem de afectată de pandemia de coronavirus.


"După ce am avut discuții săptămâna trecută cu reprezentații sporturilor de echipă, câteva din solicitările acestora, cum ar fi redeschiderea activității CSS-urilor și LPS-urilor sau mărirea numărului de persoane care se pot pregăti în grup, și-au găsit deja soluția. Mi-am dorit să stau acum de vorbă și cu o altă categorie extrem de afectată de situația actuală, cea a sporturilor de contact. În ultima lună, au fost foarte multe discuții despre reluarea pregătirii în aceste discipline. Am dorit să facem un grup de lucru, să avem câteva soluții concrete din partea federaților. M-am bucurat că am putut discuta mai detaliat cu privire la nevoile specifice fiecărei ramuri sportive, pentru că fiecare stil și disciplină are propria tradiție și propriile nevoi atunci când vine vorba de antrenament", a declarat Ionuț Stroe, conform paginii oficiale de Facebook a MTS.


"Am subliniat că în cazul sporturilor de contact se pot face antrenamente, în regim individual, fără elemente de sparring. Mai mult decât atât, se pot organiza și competiții în aer liber, pentru acele probe care se pot practica individual, de tip kata. I-am rugat pe reprezentanții federațiilor să ne sprijine cu experiența și cunoștințele lor pentru a găsi împreună acele măsuri care pot veni în sprijinul sportivilor și cluburilor la care aceștia sunt afiliați", a adăugat ministrul.


Temele principale puse în discuție în întâlnirea de joi au fost reluarea pregătirii sportive și soluțiile pentru sprijinirea acestor discipline, în condițiile în care sporturile de contact, care se practică în spații închise, sunt cele mai afectate de pandemie. De asemenea, reprezentanții federațiilor au vorbit despre problemele generale cu care se confruntă la nivel de organizare, de selecție a sportivilor și de finanțare.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1764 secunde