Irina Begu a câștigat turneul de la Palermo, după un meci infernal în semifinale

109
Irina Begu a câștigat turneul de la Palermo, după un meci infernal în semifinale - beguvictorie-1658768355.jpg

Articole de la același autor

Irina Begu a câștigat duminică seara turneul WTA 250 de la Palermo, după un meci mult mai ușor decât cel de care a avut parte în semifinale. Irina Begu, 31 de ani, a învins-o pe tânăra Lucia Bronzetti, reprezentantă a gazdelor, în două seturi terminate 6-2, 6-2, într-o partidă care a durat o oră și jumătate.

În schimb, calificarea în finală a Irinei Begu venise, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la capătul unui meci-maraton, epuizant. Ea a învins-o pe spaniola Sara Sorribes Tormo, a patra favorită, cu 3-6, 6-3, 6-4, într-un meci încheiat după miezul nopţii de sâmbătă spre duminică. Irina Begu, a şasea favorită, s-a impus dramatic, după trei ore şi 12 minute de joc desfăşurat pe o temperatură şi umiditate ridicate.

Astfel, Irina Begu a ajuns în a noua sa finală WTA de simplu din carieră, pe care a și câștigat-o. Ea devine a doua jucătoare din România care obține trofeul de la Palermo, după ce Irina Spârlea câştigase acest turneu la simplu în 1994 şi 1995.

Irina Begu a abordat finala de la Palermo cu încredere în experiența ei. „Lucia Bronzetti este o jucătoare locală și va avea mulți fani care o vor susține, dar am experiență, sunt în circuit de mulți ani și știu cum să gestionez acest lucru. Trebuie să mă refac foarte bine după acest meci”, declara Irina Begu după meciul cu Sara Sorribes Tormo.

Irina a început excelent ultimul act al prestațiilor din Italia, iar după o jumătate de oră conducea cu 4-1. Avantajul luat devreme a fost confirmat prin adjudecarea actului de debut cu 6-2. Startul setului secund i-a aparținut din nou jucătoarei noastre, care a servit bine și a avut răspuns la atacurile mai tinerei adversare. Condusă cu 0-3, Bronzetti a dat semne de revenire prin două game-uri câștigate la rând, însă totul a fost doar un foc de paie. După o oră și jumătate de joc, Irina Begu a închis partida în stil de mare campioană.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.3255 secunde