Fotbal la 40 de grade Celsius. "Doar la Mondialul din 1994 am mai păţit aşa ceva"

150
Fotbal la 40 de grade Celsius.

Articole de la același autor

Problemele din fotbalul românesc par că nu se mai termină şi astfel rezultatele apar, sau nu apar, pe măsura deciziilor care sunt luate la nivel înalt. Weekendul trecut s-a disputat a doua etapă din Superliga, iar unele partide au fost programate la ore aproape matinale. Cel mai bun exemplu este meciul dintre Sepsi Sfântu Gheorghe şi FC Argeş, încheiat cu victoria gazdelor, scor 4-0.

Partida s-a jucat, duminică, la Sfântu Gheorghe, cu începere de la ora 12.00, pe o căldură infernală. La ora de start a meciului, termometrul arăta nu mai puţin de 38 de grade Celsius, iar la momentul fluierului de final arăta 40 de grade Celsius. Un lucru pe care nu multă lume îl ştie este că la nivelul gazonului temperatura este mult mai ridicată.

Toţi jucătorii celor două echipe au fost puşi în pericol, chiar dacă pe parcursul meciului au existat şi două pauze de hidratare.



Un alt meci, U. Craiova 1948 – CFR Cluj, a fost programat la ora 16:00. Partida s-a disputat pe stadionul „Ion Oblemenco”, iar la ora de start termometrul arăta 40 de grade Celsius. Centralul Andrei Chivulete a ales să le ofere jucătorilor câte două pauze de hidratare în fiecare repriză pentru că integritatea fizică a acestora a fost clar pusă în pericol.

Televiziunea care deţine drepturile pentru transmiterea meciurilor decide orele la care se dispută jocurile.

Se pare că oamenii din conducerea acestei televiziuni nu au luat în calcul faptul că integritatea fizică a jucătorilor poate fi pusă în pericol. Ba mai mult, un celebru realizator de emisiune sportivă a avut o reacţie uluitoare atunci când patronul celor de la U. Craiova 1948, Adrian Mititelu, l-a întrebat de ce nu pot fi programate două meciuri în acelaşi timp.

„Dacă punem două meciuri în acelaşi timp, atunci înjumătăţim şi banii din drepturile TV”, a fost replica şocantă a realizatorului.

„Tot timpul e presiune, sunt conștient că avem nevoie de victorii. Nu îmi doream să vină acest meci din mai multe motive – căldură, deplasare și probleme de lot. Trebuie să jucăm, dar sper să nu pățească nimeni nimic. Mie îmi e cam frică. Poate numai la Mondialul din ’94 a mai fost căldura asta. După meci, doctorul ne cântărea și spunea că pierdem 4 kilograme pe meci”, a fost replica antrenorului Campioanei României, Dan Petrescu, înaintea meciului cu Craiova.

„E incredibil, cred că vor fi și la noi 40 de grade pe teren! Duminică ne-au pus de la ora 12.00, nu avem nici VAR. Suntem echipa nimănui, nimeni nu ne bagă în seamă. Nu am cerut amânarea, am cerut să fie mai târziu meciul, măcar la 17.00-17.30. Nu s-a putut că s-a băgat CFR. Pentru unii se poate, pentru alții nu”, a spus şi directorul general al celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, Attila Hadnagy înaintea meciului cu FC Argeş.

Un lucru este sigur. Oficialii LPF şi cu cei ai televiziunii care transmite meciurile de fotbal din Superliga ar trebui să fie mai atenţi în ceea ce priveşte programarea lor în această perioadă.

Au existat de-a lungul timpului cazuri în care unii fotbalişti au murit la propriu pe teren din cauza căldurii sau din cauza efortului foarte mare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6179 secunde