Iulian Rotariu va participa la „Ultra Norway Race", competiția la care concurenții vor alerga non-stop

181
Iulian Rotariu va participa la  „Ultra Norway Race

Articole de la același autor

Pompierul Iulian Rotariu, care a câştigat, recent, ultra-maratonul din Bolivia, şi-a anunţat, duminică, intenţia de a participa, în 2022, la o nouă competiţie de anduranţă organizată de Canal Aventure.

El şi-a manifestat dorinţa de a se înscrie la "Ultra Norway Race", o competiţie care ar urma să se desfăşoare în vara anului viitor, după ce ultimele ediţii au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19.

Potrivit Agerpres, ultra-maratonul din Norvegia presupune parcurgerea întregii distanţe a competiţiei prin alergare continuă, fără pauză.

"Mi-aş dori ca începutul de an 2022 să vină cu alte surprize şi cu alte curse. Deocamdată încercăm să tatonăm terenul şi să vedem financiar ce ne putem permite. (...) Cursa din Norvegia înseamnă 180 de kilometri non-stop, în Alpii norvegieni, la 300 de kilometri de Cercul Polar. Cursă care s-a amânat a treia oară, din cauza condiţiilor de COVID-19", a afirmat Rotariu.

Iulian Rotariu a câştigat în luna septembrie "Ultra Bolivia Race", stabilind un nou record al competiţiei, după ce a obţinut un timp cu 1 oră 32 de minute şi 17 secunde, mai bun decât al câştigătorului ediţiei din 2018. El a fost singurul român participant la întrecere.

Organizată de Canal Aventure, cursa "Ultra Bolivia Race" s-a desfăşurat în perioada 20 - 26 septembrie la o altitudine de peste 4.000 de metri. Distanţa de 220 de kilometri a fost parcursă în şapte etape. Startul s-a dat de la Salinas, la 550 de kilometri Sud de La Paz, iar în a treia zi a competiţiei concurenţii au ajuns în inima sălbaticului Altiplano, un platou alpin din munţii Anzii Cordilieri, cel mai mare platou alpin de pe Terra după platoul Tibetului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3548 secunde