JO 2016 / Medalie de bronz pentru România la haltere prin Gabriel Sîncrăian

237
JO 2016 / Medalie de bronz pentru România la haltere prin Gabriel Sîncrăian - gabrielsancraian-1471068469.jpg

Articole recomandate

Sportivul Gabriel Sîncrăian a obținut medalie de bronz la haltere, la categoria 85 kilograme, aceasta fiind a treia medalie câștigată pentru România la Jocurile Olimpice de la Rio. Medalia adusă de Gabriel Sîncrăian este o surpriză, în condițiile în care nu era cotat printre favoriți.



Gabriel Sîncrăian a fost devansat de chinezul Tiao Tan și de iranianul Kianoush Rostani, medaliat cu aur.

Sîncrăian are 27 de ani și a reușit să câștige bronzul după ce a ridicat 390 kilograme, adică de peste patru ori și jumătate greutatea sa.

Este o performanță extraordinară pentru Sîncrăian.

Cu 173 de kilograme la stilul "smuls", sportivul nostru nu anunța să fie un pretendent la medalii. A recuperat excelent la "aruncat", unde a reușit să ridice 217 kilograme, la egalitate cu iranianul Kianoush Rostami, care a ieșit campion olimpic, stabilind totodată și un record mondial. Reușita sa la 217 a fost cu adevărat una extraordinară și neașteptată, scrie digisport.ro.

Sîncrăian putea să spere chiar la argintul olimpic, după ce chinezul Tao Tian, pe locul doi după "smuls", a ratat primele două încercări la "aruncat". Din a treia încercare, asiaticul a ridicat totuși 217 kilograme și și-a asigurat argintul.

Sportivul nostru, originar din Cluj-Napoca, se află pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, după ce a participat și la Londra, în 2012. Cea mai bună performanță din cariera sa fusese un bronz la Europene, în urmă cu patru ani.

România are până acum la această ediție a Jocurilor Olimpice o medalie de aur, obținută de echipa feminină de spadă, una de argint, adusă de perechea Florin Mergea/Horia Tecău la tenis dublu masculin, și cea de bronz obținută la haltere de Gabriel Sîncrăian.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Ianuarie 2014
Stire din Sport : Bugetul Jocurilor Olimpice 2016
Pagina a fost generata in 0.6682 secunde