Apelurile la 112 vor putea fi localizate în câteva secunde

220
Apelurile la 112 vor putea fi localizate în câteva secunde - 112-1471068661.jpg

Articole recomandate

Cei care apelează la 112 de pe un smartphone vor putea fi localizați prin GPS în maxim 20 de secunde, potrivit unui proiect al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). Proiectul a fost pus în dezbatere publică până luna viitoare, după care ar trebui să intre în vigoare în iunie 2017, informează DIGI24.

Localizarea persoanei care are nevoie de poliție, ambulanță sau pompieri s-ar face mult mai exact fiindcă ar fi folosite și datele GPS în vreme ce acum e folosită doar metoda cell-id. Aceasta determina locația unui telefon pe baza puterii semnalului în raport cu cele mai apropiate celule GSM - în zonele puțin populate rezultatele sunt vagi și căutările trebuie făcute pe arii foarte mari, iar în zonele foarte populate, localizarea nu este precisă din cauza obstacolelor din calea undelor radio.

Proiectul se află în dezbatere publică, iar persoanele care vor să trimită observații sau propuneri pot face acest lucru pâna la data de 12.09.2016, pe adresa sediului central al ANCOM.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 05 Ianuarie 2016
Stire din Eveniment : Explozie la Mihail Kogălniceanu
Sâmbătă, 14 Februarie 2015
Stire din Eveniment : Veste importantă despre apelurile la 112
Pagina a fost generata in 1.661 secunde