Joao Havelange a renunțat la funcția de președinte de onoare al FRF. Află mai mult

58
Joao Havelange a renunțat la funcția de președinte de onoare al FRF. Află mai mult - joaohavelangefotoalexandrelourei-1367333417.jpg
Brazilianul Joao Havelange a renunțat la funcția de președinte de onoare al Federației internaționale de fotbal, din cauza unui scandal de corupție, judecătorul care conduce Curtea etică a FIFA, Joachim Eckert, precizând că decizia anunțată marți de forul de la Zurich a fost luată de Havelange pe 18 aprilie.





Eckert a subliniat faptul că în cazul de față, care se referă la mita dată de agenția ISL, dispărută între timp, pentru obținerea de contracte pentru Cupa Mondială de fotbal nu este în niciun fel implicat actualul președinte al federației, Sepp Blatter. Judecătorul german a mai amintit că și Nicolas Leoz s-a retras din funcția de președinte al Confederației sud-americane de fotbal, săptămâna trecută. 


Concret, Joao Havelange, care a fost președinte al FIFA între 1974 și 1998, și fostul său ginere, Ricardo Teixeira, au primit mai multe milioane de dolari pentru "plăți dubioase" înainte de falimentul ISL, intervenit în 2001.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5001 secunde