Judo / Andreea Chiţu, prima medalie pentru România în vremuri de pandemie

173
Judo / Andreea Chiţu, prima medalie pentru România în vremuri de pandemie - judo-1603620575.jpg

Articole de la același autor



Sportiva Andreea Chiţu, de la CSA Steaua Bucureşti, componentă a lotului olimpic de senioare al României, a reuşit să cucerească prima medalie pentru România la o competiţie internaţională de judo desfăşurată în vremuri de pandemie. 
Ea a câştigat medalia de bronz în limitele categoriei 52 kg, la Grand Slam-ul de la Budapesta (Ungaria), după ce a învins-o prin Ippon, în meciul pentru locul al treilea, pe Amber Ryheul, din Belgia. 


Fostă vicecampioană mondială, Andreea Chiţu a trecut în primul tur de Sabiana Anestor (Haiti), în optimi a depăşit-o pe brazilianca Larissa Pimenta, în sferturi a câştigat duelul cu Daria Bilodid (Ucraina; multiplă campioană mondială), dar a pierdut semifinala cu elveţianca Fabienne Kocher. 
Victoria a revenit franţuzoaicei Amandine Buchard, iar Bilodid a ocupat şi ea un loc trei. 


Concursul de la Budapesta punctează pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Andreea Chiţu fiind acum pe locul 24 în clasamentul mondial al categoriei. 
La competiţia din capitala Ungariei, au participat 409 judoka reprezentând 61 de naţiuni - 257 la masculin şi 152 la feminin. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8656 secunde