Măsuri salutare luate de Federația Română de Baschet

Juniorii vor fi cotați cu valori financiare

1647
Începând din acest an, la nivel național, va fi concepută o grilă de jucători, de la juniori mici până la seniori, s-a hotărât în cadrul Adunării Generale a Federației Române de Baschet.
Conform proiectului, timp de o săptămână, grupele de juniori vor participa la o tabără de pregătire, coordonată de un antrenor din Serbia. Apoi, ei urmează să fie cotați, cu valori financiare, iar echipele care vor să îi achiziționeze trebuie să plătească acești bani.
De asemenea, începând din următorul sezon competițional, toate echipele de seniori, indiferent dacă activează sau nu în Divizia A, trebuie să aibă și o echipă de juniori, scopul fiind promovarea acestui sport.
"Aceste măsuri sunt binevenite, pentru că se întinde o mână de ajutor cluburilor de juniori. Creșterii copiilor, segment neglijat în ultimii ani, trebuie să i se acorde importanța cuvenită. Dacă nu-i încurajăm, jucătorii noștri nu vor putea promova, iar campionatele vor fi pline de străini, cum se întâmplă, din păcate, în ziua de azi", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Phoenix Constanța, Cristian Mânăstireanu.
v v v
Elevii care doresc să participe la tabăra de vară de la Constanța, cu profil de baschet, se pot înscrie încă de pe acum. Formularele se pot procura de la sala Total Fitness (zona Delfinariu, între orele 7.00-23.00) sau din centrele de pregătire ale CS Phoenix (Liceul "Lucian Blaga" - sâmbăta, orele 14.00-15.30; duminica, orele 12-13.30; Școala nr. 29 - luni, miercuri, orele 18.00-19.30; Școala nr. 28 - sâmbăta, duminica, orele 9.00-10.00).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3409 secunde