1.000 de sportivi participă la Campionatul European de copii, cadeți și juniori de la Constanța

Karatiștii au defilat pe bulevardul Tomis (galerie foto)

1170
Karatiștii au defilat pe bulevardul Tomis (galerie foto) - 4a249ffbfe961148eb31066bad622331.jpg
Festivitatea de deschidere a Campionatului European de Karate pentru copii, cadeți și juniori a avut loc aseară, iar de astăzi concurenții încep ostilitățile, în Sala Sporturilor.

Festivitatea de deschidere a fost precedată de spectaculoasa defilare a celor 34 de federații din 22 de țări participante, sportivii (1.000 la număr) și oficialii parcurgând un traseu pe bdul. Tomis, între parcul Tomis II și Sala Sporturilor.
Fanfara Marinei Militare a deschis coloana karatiștilor, care, îmbrăcați în kimono-uri sau în treninguri naționale, au mărșăluit aplaudând sau scandând numele țării lor.
Prima delegație în coloană a fost cea a Italiei, iar convoiul a fost încheiat de cei 290 de reprezentanți ai României, dintre care 88 sunt din Constanța, de la cluburile Dinamic și Shiai. Nu lipsesc karatiști din Germania, Franța, Anglia, Portugalia, Ungaria, Polonia, Rusia, Serbia, Bosnia, Belarus sau Irlanda de Nord.
Spectacolul a continuat în Sala Sporturilor, unde soprana Daniela Vlădescu, directorul Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", a interpretat imnul național al României. După care brazilianul Osvaldo Messias de Oliveira, președintele forului mondial (WUKF), Liviu Crișan, președintele Federației Române de Karate WKC, și oficialități locale au ținut cuvântul de deschi-
dere.
"Sunt trei zile foarte importante pentru Europa și chiar pentru întreaga lume. Sunt mândru să spun că România este a doua mea țară", a spus Osvaldo Messias.
"Mă bucur că am reușit să aduc la Constanța această primă ediție a Europeanului de copii, cadeți și juniori. Să arătăm că suntem gazde bune și competitori puternici", a punctat și Liviu Crișan, care a împărțit plachete organizatorilor locali și oficialilor federali naționali, europeni și mondiali prezenți la competiție. Mascota întrecerii este căluțul de mare.
Elena Frîncu, directorul coordonator al DSJ Constanța, a avut-o alături pe Doina Melinte, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului.
"Cu siguranță, Constanța va fi o gazdă bună a acestei competiții. România s-a întors cu medalii și de la Campionate Mondiale, așa că nu-i nicio surpriză să urce și aici pe podium", a spus Melinte.
Festivitatea din Sala Sporturilor a mai cuprins demonstrații de arte marțiale, momente muzicale și coregrafice sau reprezentații ale tarafului de muzică populară al Palatului Copiilor, ansamblului de dansuri tătărăști "Karadeniz", ansamblului "Elpis" și ansamblului de dans "Româncuța" din Cumpăna.
Campionatul European începe astăzi, la ora 9, cu întrecerea copiilor. Mâine și poimâine, sunt programate competițiile cadeților și juniorilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Septembrie 2009
Stire din Sport : Constanța, asaltată de kimono-uri
Pagina a fost generata in 0.1523 secunde